MHP’li Özgür Bayraktar’dan Sert Çıkış Siyasi Köklerini İnkar Edenlere Uyarı
# MHP’li Özgür Bayraktar’dan Sert Çıkış
MHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Bayraktar, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 7. Olağan Pursaklar İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, siyasetin nabzını tutmayı değil, ilkeleri ön planda tutmayı önemseyen bir duruş sergiledi. Bayraktar, siyasi köklerini inkar eden ve duruma göre şekil alanların siyasetten silineceğini belirtti.
Küresel Zorluklar ve Toplumsal Dayanışma
Bayraktar, dünyanın zorlu ve belirsizliklerle dolu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, küresel ölçekte jeopolitik dengelerin değiştiğini ifade etti. Ekonomik ve askeri gerilimlerin uluslararası siyasetteki kırılganlıkları artırdığını belirten Bayraktar, bu tür dönemlerde toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı. Millet olma bilincinin güçlenmesi gerektiğini ve birlik beraberliğin her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç haline geldiğini dile getirdi.
MHP’nin Duruşu
Özgür Bayraktar, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye ve dünya şartlarını dikkatle takip ettiğini ve siyasetini buna göre belirlediğini söyledi. MHP’nin, “önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” diyen ülkücülerin partisi olduğunu belirtti. Türkiye’nin son siperini ve istiklalinin son müdafaa hattını temsil ettiklerini ifade eden Bayraktar, terörsüz bir Türkiye ve bölge için yeni güvenlik konseptlerinin mimarı olduklarını söyledi.
Siyasi Köklerini İnkar Edenlere Uyarı
Bayraktar, milliyetçilikle geçinen ve siyaset üstü milli konularda çıkar elde etmeye çalışan kişilere de değindi. Siyasi köklerini inkar ederek yabancı çekim merkezlerine kapılanların yer bulamayacağını ve siyasetten silineceğini vurguladı.
Kongre Mesajı
Konuşmasının sonunda Bayraktar, “Biz, çıkarlarımızın değil ülkülerimizin peşindeyiz. İkbalimizin değil istikbalimizin derdindeyiz” diyerek, MHP’nin büyük bir dava ve inançla hareket ettiğini belirtti. 7. Olağan Pursaklar İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: Türkgün