Gebelik hesaplama ve hafta hafta hamilelik
Kadınların gebelik dönemlerinde ihtiyacı olan temel bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Karşı cinslerin aralarında oluşan aşkın bir meyvesidir evin küçük ve yaramaz çocukları. Evin içerisine başka bir neşe katarlar, hayatımızdaki boşluğu bir anda doldururlar ve asıl yaşam amacımız oluverirler hayatımıza girdikleri andan itibaren. Hamile kalmak ve anne olmak her bayanın en özel isteğidir. Ruh ikizini bulduktan sonra isteyecekleri en büyük emeldir; sağlıklı, şeker bir kız veya erkek bir bebek annesi olabilmek. Bazen plansızca oluşan hamilelikler yaşanabilirken, bazen de planlı olarak yaşanan hamilelikler görülmektedir.
Gebelik Hesaplama
Bazen ise düzenli bir ilişki ve arzu edilen hamilelik çabasına rağmen, maalesef doğal yollarla hamilelikler gelişememektedir. Fakat bu gibi durumlar için tıbbın geliştirmiş olduğu çeşitli tedavi yöntemleri sayesinde; aşılama, tüp bebek ve kök hücre tedavileri sayesinde birçok çift hamileliğin gerçekleşmesine ve dolayısıyla bebek sahibi olmaya ulaşabilmektedirler. Hamilelik şekli ne olursa olsun; doğum anına kadar geçen 9 ay 10 günlük süreç, anne adayları için yaşanabilecek en özel anlardan biridir muhakkak. Sizinde başınıza planlı veya plansızca bir hamilelik durumu geldi ise haberi aldığınız anda daha bir doğum kontrol uzmanına dahi görülmeden, internet sayesinde kolayca gebeliliğinizin kaç haftalık olduğunu öğrenebilirsiniz. Gebelik hesaplama, hamile bayanlar için sunulmuş çok önemli bir hesaplama sistemidir. Google’dan gebelik sorgulama aratmasının hemen ardından, açılan sayfa üzerinde yer alan; en son adet başlangıç tarihinizi gün/ay/ yıl olarak girerek kolayca kaç hafta ve kaç günlük gebe olduğunuzun yanında, tahmini doğum tarihinizi de kolayca öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinde yer alan gebelik hesaplama sisteminde son adetinizin başlangıç tarihi baz alınarak bir gebelik haftası belirlenmektedir. Sitem üzerindeki tahmini doğum tarihine bağlı kalınmaksızın mutlaka bir hekime görünerek, her iki gebelik hesaplama sonucu karşılaştırılabilir. Bu sayede sistemin ne denli doğru olduğuna karar verilebilir.
Hafta Hafta Gebelik
Gebe kalan bayanların en büyük karmaşasıdır. Gebelik haftasının hesaplanması. Hekimlerin vermiş olduğu tarih başlangıç tarihi alınarak, o tarihten itibaren hafta takibi yapılmalıdır. Genellikle bir ayın tam olarak 4 haftadan oluşmaması kafa karışıklığını arttırmaktadır. Hamilelik gibi kutsal bir duyguyu tadan her anne adayı özellikle ilk gebelik deneyiminde hafta hafta gebelik süreçlerini en iyi şekilde bilmek ve süreçlerde istenildiği şekilde davranmaya ve beslenmeye çalışmak ister Birinci haftadan 40. Haftaya kadarki gebelik sürecinin ardından normal şartlarda 40. Haftanın sonunda doğum gerçekleşir. Her hafta gebelikle ilgili olarak anne karnında çeşitli evreler gerçekleşmektedir. Anne karnında bulunan mm’lik embriyo, zamanla belirli bir ağırlığa ve uzunluğa sahip olarak, tüm yaşam organları tamamlananmış bir şekilde dünyaya gelmektedir. Her yeni haftada gebelikle ilgili değişimleri merak eden tüm anne adayları, hafta hafta gebelikle ilgili tüm bilgileri internet üzerinden kolayca bulabilirken, gebeliğin 1. İla 40. haftası arasındaki süreçte; nasıl hareket edilmesi konusu hakkında en sağlıklı bilgileri edinebilmektedir.