Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Marmara’yı esir alan deniz salyası laboratuvarda incelendi!

A+
A-

Marmara’yı esir alan deniz salyası laboratuvarda incelendi! İşte sonuçlar…

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Marmara’yı saran deniz salyası ile ilgili bir çalışma yayınladı. Videoda, deniz salyasının laboratuvar ortamında yüzde 99’unun su olan bir salgı olduğu görüldü. “Suyu bir filtreden geçirmek suretiyle ayırmak oldukça güç.” diyen Birpınar, “Müsilajı topladık, sudan nasıl arındıracağız? Şimdi de bir koagülant ilave ediyoruz müsilaja. Suyun ne kadar kolay ayrıldığını görüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi’ni saran ve büyük endişe yaratan deniz salyası (müsilaj) ile mücadele devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan seferberlik ile felaketin büyümeden bitirilmesi hedefleniyor.

YÜZDE 99’U SUDAN OLUŞUYOR
Deniz salyası temizliği devam ederken, ne olduğuna dair araştırmalar yapılıyor. Çalışmalar sürdürülürken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuyla ilgili bir video yayınladı. Birpınar, müsilajın laboratuvar ortamında yüzde 99’unun su olan bir salgı olduğunun görüldüğünü açıkladı.


“SUYU FİLTREDEN GEÇİRMEK SURETİYLE AYIRMAK GÜÇ”
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müsilaja daha yakından bakalım. Yüzde 99’u su olan bir salgı. Ancak suyu bir filtreden geçirmek suretiyle ayırmak oldukça güç. Laboratuvar ortamında yapılan analizde de bu net bir şekilde görülüyor. Peki müsilajı topladık sudan nasıl arındıracağız? Şimdi de bir koagülant ilave ediyoruz müsilaja. Suyun ne kadar kolay ayrıldığını görüyorsunuz. Ve işte müsilaj” ifadelerini kullandı. İHA

Türkgün