Dolar 45,3667
Euro 53,3333
Altın 6.888,60
BİST 15.040,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 24°C

ABD Başkanı Trump’tan AB’ye Ticaret Uyarısı

ABD Başkanı Trump’tan AB’ye Ticaret Uyarısı
08/05/2026 15:10
A+
A-

# ABD Başkanı Trump’tan AB’ye Ticaret Uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği’nin ticaret anlaşmasındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ederek, 4 Temmuz’a kadar adım atılmaması durumunda AB’ye uygulanan gümrük vergilerinin artırılacağını açıkladı.

Ticaret Anlaşması ve Beklentiler

 

Trump, Avrupa Birliği’nin (AB) varılan ticaret anlaşmasına sadık kalmasını beklediğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu görüşmede, birçok konuyu ele aldıklarını ifade eden Trump, AB’nin kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

İskoçya’daki Anlaşma

 

Trump, İskoçya’nın Turnberry kentinde üzerinde anlaştıkları Tarihi Ticaret Anlaşması’nda AB’nin yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Anlaşma gereği AB’nin tarifeleri sıfıra indireceğine dair söz verildiğini hatırlatan Trump, bu yükümlülüklere uyulmaması durumunda ABD’nin tarifeleri artıracağını söyledi.

İran Konusu

 

Görüşmede ele alınan diğer önemli bir konu ise İran’dı. Trump, İran’ın asla nükleer bir silaha sahip olamayacağı konusunda tamamen hemfikir olduklarını belirtti. Kendi halkını öldüren bir rejimin, milyonları öldürebilecek bir bombayı kontrol edemeyeceği konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

ABD Başkanı’nın açıklamaları, hem ticaret hem de uluslararası güvenlik konularında sert bir duruş sergilediğini gösteriyor. AB’nin bu açıklamalara nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.

Kaynak: Türkgün /  Demirören Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.