Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı ile Ankara 20. Kitap Fuarı üzerine söyleşi
Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı, 5 Mayıs’a kadar ATO CONGRESIUM’da 20. Ankara Kitap Fuarında 1500‘ün üzerinde kitap çeşidi ile kitap severleri standına bekliyor. Stand No: B9
20. Ankara Kitap Fuarı; Ankara ve çevre illerdeki okur-yazar entelektüel kitlenin ilgi ile beklediği ve yoğun katılımla devam eden önemli bir etkinlik. Bu yıl 1500’ün üzerinde yayını ile stand açan Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı da fuarın önemli katılımcıları arasında. Fuarda kendi yayınlarının yanısıra Türkgün Gazetesi’nin de okurlar ile buluşması için özel bir çalışma yapan Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı ile Ankara Kitap Fuarı üzerine kısa bir söyleşi yaptık.
TG: Eğitim Kültür alanında faaliyetler gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak 20. si düzenlenen Ankara Kitap Fuarı için gözlemleriniz nelerdir?
Türk gençliğinin okuma sevdası muhteşemdir. Kitap fuarında varlık göstererek, Türk gençliğinin kültürel serüvenine destek oluyoruz. Okuyan gençlerin gözlerindeki ışıltı, bizleri mutlu edip gururlandırıyor.
Katılım yoğunluğunu nasıl buldunuz?
20. Kitap fuarındaki katılım ve ilgi oldukça etkileyici. özellikle Ankara Ülkü Ocakları standında yoğun bir ilgiyle karşılanmaktan büyük mutluluk duyduk.
Hangi tür yayınlar daha çok ilgi çekiyor?
Ülkü Ocakları EKV’nin eserleri, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Özellikle Nihal Atsız’ın Bozkurtlar, Deli Kurt ve Ruh Adam, Cengiz Aytmatov’un eserleri ile Galip Erdem’in serileri edebi zenginlikleriyle okuyucularda derin bir ilgi uyandırmaktadır.
Popüler yayınlar haricinde de yayıncılar okuyucular ile buluşabiliyor mu?
Evet, diğer yayınevleri de geniş bir yelpazede eserler sunarak her türden okurun ilgisini çekmektedirler.
Sizin özellikle takip ettiğiniz yayınevleri ve yazarlar var mı?
Özellikle Ötüken Yayınevini takip ediyoruz. Edip Semih Yalcin Beyefendi, Yıldıray Çiçek gibi değerlerimizin eserlerini severek okuyoruz. Bunun yanı sıra Nihal Atsız, Galip Erdem gibi yazarlarımızın eserlerini de okumaktayım.
TG: Ankara Ülkü Ocakları olarak kitap fuarında standınız var, ne tür yayınlar ile fuara katıldınız ve gençlerin standınıza ilgisi nasıl?
Ankara Ülkü Ocakları olarak, tarih, edebiyat, ve fikir alanlarında geniş bir yelpazede yayınlarımızla fuara katıldık. Ülkü Ocaklan tarafından yayınlanan kitapları ziyaretçilerimize sunduk. Gençlerin standımıza gösterdiği ilgi oldukça memnuniyet vericiydi; tartışmalar, kitap incelemeleri ve yeni fikirlerin paylaşımıyla dolu keyifli bir etkileşim yaşandı.
TG: Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı yayıncılık alanında da oldukça aktif, Ankara’da başkent olarak genç entelektüel okur-yazar genç kitlesi hayli kalabalık bir şehir, Ankara Ülkü Ocakları olarak okur-yazar gençlere ulaşmak için yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından yapılan tüm yayınları, hem üniversitelerimize hem de ortaöğretim düzeyindeki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca Ülkü Ocakları olarak geliştirdiğimiz UZEM, sınava hazırlanan her gence hediye ederek Türk gençliğinin eğitimine katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra, “16 Türk Devletine Yolculuk” kitabımızın tüm okullarda dağıtımını gerçekleştirerek genç kardeşlerimize ulaştırdık.
Türk Tarihine Yolculuk
TG: Fuarda Türkgün Gazetesi dağıttınız, kendi bünyesinde pek çok yayını bulunan bir stk olarak okurlar ile buluşturmak için Türkgün Gazetesi’ni tercih etmenizin nedeni nedir? Özellikle gençlerin gazete okuma kültürüne dair gözlemlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Türkgün Gazetesi, gerçekleri yansıtan tarafsız haberlerle Türk gençlerini doğruya yönlendiren bir gazete olduğundan, fuarı ziyaret eden tüm gençlerimize gazete okumanın önemini vurgulayarak Türkgün Gazetesinin dağıtımını gerçekleştirdik. Gençlerimizin gazete okumaya olan ilgisini görmekten mutluluk duyduk.
TG: Okuma kültürünün yavaş yavaş dijital mecralara doğru yoğunlaşmasını nasıl görüyorsunuz, gazete yayınlarına dijital kanallardan ulaşabilmek gazete haberlerine olan ilginizi ne yönde etkiler?
Okuma kültürünün dijital mecralara kayması kaçınılmaz bir trenddir. Gazete yayınlarına dijital kanallardan ulaşmak, haberlere erişimi kolaylaştırır ve daha geniş bir kitleye ulaşmayı sağlar. Ancak, bu durum geleneksel gazetelerin satışlarını olumsuz etkileyebilir, ancak dijital platformlarda daha fazla okuyucuya ulaşma potansiyeli vardır.
TG: Türkgün Gazetesi olarak yaptığınız çalışmadan dolayı gazetemiz adına teşekkür ederiz. İyi çalışmalar dileriz…
KAYNAK: Türkgün-Aybala Polat