Tekel olan Baroların Demokrasi yasası CHP’yi rahatsız etti
Tekel olan Baroların Demokrasi yasası CHP’yi rahatsız etti
Baroların yasası neden bazı zumre ve siyasi kuruluşarı rahatsız etti?
Geçmişte yani benim 20 li yaşlarımda hep dikkatimi çeken bir şeydi bu avukatalar…!
Neden Avukatlar hep sol görüşlü oluyor. Yasa dışı örgütlerin savunculuğunu bedava yapan bu kadar avukat nerden geliyor? Biz Avukat bulamıyoruz parasız bedava savunacak Milli bir avukatımız yokmu? Bizim okuyanımız neden yok diye kendi kendime sorardım? Bedava ya takılmayın ülkücülerin çoğunun cebinde hala beş kuruş olmuyor çünkü.
Tabi bahsettiğim dönem 20-26 yıl önceki yıllar. Kendimce verdiğim cevaplarım vardı? Özellikle bu konulara yoğunlaştığım 1996 yılları ve sonrasında kendimce bulduğum cevaplarda şunlar yatıyordu.
80 darbesi ile birlikte özellikle ülkücülerin mağduriyeti ülkücü eğabeylerimin içeri alınıp hepsinin sabıkalı hale getirilerek öğrenim hayatlarının bitmesi ve yıllarca (MEB) Milli eğitim Bakanlığının sol fikrin elinde olması, Milliyetçi Avukatların yetişmemesinin en büyük sebeplerinden biriydi bana göre.
Tabi sadece Avukatlar değil yetişmiş doktor, mühendis ve bütün meslek kuruluşlarında insanımızın olmamasının en büyük sebeplerinden biriydi.
Zaman içerisinde bu tekel, yetiştirilmiş Avukat ve diğer meslek grupları değişime uğradı ve milliyetçi aileler çocuklarını okuttu meslek sahibi insanlar olarak hayata atılmaya başladılar.
Tabi bu durum altan yükselen seslerin de yükselmesine sebep oldu. Bizde varız diyen bu ses fiili olarakda aktif rol oynamaya başladı ve milliyetçi avukatların kısık sesleri gür bir ses olarak yankılanmaya başladı ve özellikle büyükşehirlerde Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerimizde Barolar birliğine Avukatlar arasındaki çeşitli muhafazakar ve miili düşünen gruplarla bir araya gelerek kendi adaylarını çıkarmaya başladılar….
Bu teşebbüsler maalesef sonuç getirmedi çünkü yılların birikimi ve insan gücü seçilmelerine oy nedeni ile mümkün kılmıyordu. Yakın siyasi tarihimizdeki ülkemiz üzerine oynan oyunlarda baroların milli duruşlara karşı yaptıkları açıklamalarla bazi siyasi partilerin güdümünde olan baro başkanları hain fikrin sözcülüğünü yapar şekilde açıklamalar ve çıkışlar yaptıkları görülmektedir. Baro başkanının açıklaması sanki tüm avukatların aynı fikirde oldukları imajını veriyor. Milliyetçi ve muhafazakar avukatlar bundan rahatsız oluyorlardı. İşte böyle bir tekel barolar birliği karşısında değişim şart olmuş ve çok sesli bir barolar olmalı denmiş! Bu adaletsizliğin önüne geçmek için Anayasal düzenlemeye gidiliyor.
Peki CHP’ye ve onun yancılarıne ne oluyor?
Neden yeniden Demokrasi elden gidiyor naraları atmaya başladılar…?
Bana göre özellikle büyük şehirlerde ve Türkiye genelinde çogunluğu elinde tutan CHP zihniyeti Avukatlar tek ses ile işlerine gelmeyen herşeye karşı açıklama yapmaları ve haksız gündem yaratmalarının önüne geçileceği için hayasız çıkışlar yapıyorlar. Sanki bütün avukatlar yapılan açıklamanın arkasındaymış gibi bir intiba bırakılmasının önüne geçiliyor olacağından karalama kampanyası yapılmakta CHP ve yandaşları tarafından karalanmaktadır.
Neden baroların çoğalması chp’yi rahatsız ediyor?
Milliyetçi Muhafazakar Avukatların sesinin duyulması mı rahatsız edecektir?
2000 avukat bir araya geldiğinde Baro kurulabilecek, Her baro, TBB Genel Kurulunda, baro başkanı ile sabit üç delege ve ilaveten her 5 bin avukat için ilave bir delegeyle temsil edilecektir.
Demokrasi insan hakları, özgürlük adı altında yıllarca vatan haini odakların sözcülüğüne bürünen CHP , yandaşı ip ve sözde gizli ortakları PKK’nın siyasi temsilcisi HDP için Barolar yasası gücün ve tek sesli barolar birliğinin elinden alınması anlamına gelmektetdir.
İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde milliyetçi avukatların sesleri bu yasa yürürlüğe girerse daha gür çıkacak ve bu durum Ülkede sadece birilerin güdümünde olan avukatların fikirleri değil farklı düşünen avukatlarında olduğu ortaya çıkacak. İşte bu durum tüm milli olmayan odakların rahatsızlığına sebep olmuştur.
Ben avukat değilim ancak yaşanılmış hayatımda gördüğüm budur. Eğer demokrasi çok seslilik özgür ifade ise bu barolar için yapılan değişiklik neden sözde demokrasi sözcülerini rahatsız ediyor?
Bir düşünün derim.
Karaca Hasan