TANRIKULU: ÇEVRE SORUNLARI ÖZEL BAKANLIKLA ÇÖZÜLEBİLİR
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye’nin çevre konusunda büyük sorunlar yaşadığına işaret ederek, bu sıkıntıların ancak müstakil Çevre Bakanlığı kurularak çözülebileceğini söyledi. Çevreye gösterdiği duyarlılık sonucunda layık görüldüğü ödülünü aldığı törende konuşan Tanrıkulu, Çevre Bakanlığı’nın Türkiye’nin gerçek anlamda çevre politikalarını uygulayabilmesi için zorunluluk olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu üyesi olarak; tarımdan sanayiye, ticaretten hizmet sektörüne hayatın her alanında çevre duyarlılığına gösterdiği ilgi ve gerçekleştirdiği hizmetler, Tanrıkulu’na “Yeşil Ekonomi Ödülü”nü getirdi. Tanrıkulu ödülünü, Hilton GardenInn İstanbul Golden Horn’da, iş dünyası, bürokrasi, yerel yönetimler ve medya dünyasından çok sayıda ismin katıldığı törenle aldı.
Gazeteci Celal Toprak’ın sunduğu Yeşil Ekonomi Programı’ndan yola çıkılarak, çevreye verdiği önem ve duyarlılık nedeniyle proje üretmiş kişi ve kurumları onurlandırmak üzere düzenlenen Yeşil Ekonomi Ödülleri’nin, bu yıl dördüncüsü verildi. Ödülü alanlarında çevreye duyarlı çok sayıda isimler aldı.
Müstakil Çevre Bakanlığı kurulmalı
Ödül töreninde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, çok saygıdeğer jüri üyelerinin değerlendirmelerine teşekkür etti. Tarafına verilen bu anlamlı ödülün, esasen çevre konusunda sorumluluğunu ve duyarlılığını daha da artırdığına işaret eden Tanrıkulu, “Bu kapsamda Türkiye’nin Çernobil’i olarak bilinen İzmir Gaziemir’deki kurşun fabrikasının çevreye verdiği büyük zararların diğer kentlerimizde yaşanmaması için önceki görevlerimizde olduğu gibi çevre mevzuatlarının daha sıkı takipçisi olmaya devam edeceğim. Çünkü bizlerin yıllar önce hazırlanmasına ve geliştirilmesine katkı sunduğumuz Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci son yıllarda adeta delik, deşik edilerek esas amacından uzaklaştırılmıştır. Bunun önüne hep birlikte geçmeliyiz. Diğer yandan ülkemizin Çevre politikalarını gerçek anlamda uygulanmasını tek başına yürütebilecek müstakil bir Çevre Bakanlığı kurulması da önceliklerimiz arasında olacaktır” dedi.
Katliamlara seyirci kalmadı
Burada oluşan sinerjinin ülkemizin çevreye karşı olan duyarlılığını daha da artıracağını düşündüğünü dile getiren Tanrıkulu, bu uzun çevre maratonunda gün geçtikçe sayılarının daha da aratacağına inandığını kaydetti. TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak, Türkiye’deki çevre katliamlarına seyirci kalmadığını anlatan Tanrıkulu, yapılması gerekenleri yapıcı muhalefet anlayışı çerçevesinde açıklayarak iktidara yol haritası çizdiğini vurguladı. İğneada Longozu’nun yok edilmesine, HES’lerin çevreye verdiği zararların önlenmesine yönelik TBMM’de çok sayıda denetim çalışmasında bulunduğunu anlatan Tanrıkulu, Çevresel Etki Değerlendirme ve Planlama Genel Müdürü olarak görev yaptığı yıllarda da bugün halen geçerli olan çevre mevzuatlarının hazırlanması ve geliştirilmesinde görev aldığını sözlerine ekledi.