Dolar 44,8650
Euro 52,9536
Altın 6.903,16
BİST 14.251,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C

BOZDAĞ’DAN İNCİLER “O YASA TECEVÜZCÜLERE GELMİYOR” SORDUK! KİME GELİYOR?

BOZDAĞ’DAN İNCİLER “O YASA TECEVÜZCÜLERE GELMİYOR” SORDUK! KİME GELİYOR?
18/11/2016 09:29
A+
A-
ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis’te tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’yla ilgili düzenlemeye ilişkin “Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir” dedi.
SORUYORUZ:?! SAYIN BOZDAĞ, ÇARPITILAN NEDİR… ?BAHSETTİĞİNİZ MADURİYET NEDİR? DURUP DURURKEN Mİ İÇERİ ALINMIŞ BU ŞAHISLAR DA EVLEDİRECEKSİNİZ…? BUNA BİR AÇIKLIK GETİRİN LÜTFEN?
Adalet Bakanı Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili düzenlemeye ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Konunun bilerek çarpıtıldığını savunan Bozdağ, cinsel istismar suçu işleyenlerin söz konusu düzenlemeden yararlanamayacağını vurguladı.

“DÜZENLEME ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEYE YÖNELİK”
Düzenlemenin tecavüzcüleri kapsamadığını belirten Bakan Bozdağ, “Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’Yİ BURADAN VURMAK HAKSIZLIKTIR”
AK Parti’ye yönelik eleştirilerin haksız olduğunu savunan Adalet Bakanı Bozdağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Küçük yaşta evlilikleri önlemek için Türkiye’de en önemli tedbirleri Ak Parti hükümetleri aldı. Eski TCK’daki evlenerek cezadan kurtulmayı sürekli sağlayan düzenlemeyi (Eski TCK. 423,434’ü) Ak Parti, 2004’te yürürlükten kaldırdı. Eski TCK’da ‘adabı umumiye ve nizamı aile aleyhine cürümler’ başlığı altında düzenlenmiş cinsel saldırı suçlarını, Yeni TCK’da; ‘kişilere karşı suçlar’ kısmında, ‘vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar’ arasına Ak Parti hükümeti aldı. Eski TCK’daki evlenme vaadiyle kızlık bozanın, aynı kızla evlenmesi halinde cezayı düşüren düzenlemeyi de Ak Parti kaldırdı (Eski TCK.423) Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için zorunlu eğitimi 12 yıla Ak Parti hükümeti çıkardı. Çocukları, kadınları korumak için Anayasaya pozitif ayrımcılığı koyma dahil önemli adımları atan Ak Parti’yi buradan vurmak, haksızlıktır”

 (DHA)