Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 12°C

KRAL İSİMSİZ MEZARA GÖMÜCELEK

KRAL İSİMSİZ MEZARA GÖMÜCELEK
23/01/2015 16:38
A+
A-

Vahhabi geleneklerine göre isimsiz mezara defnedilecek Kral Abdullah’ın mezarına kadınların ayak basması kesinlikle yasak…

Suudi Kralı Abdullah bugün düzenlenecek cenaze töreniyle toprağa veriliyor. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda lider katılıyor.

KRAL, İSİMSİZ MEZARA GÖMÜLECEK

Kral Abdullah Vahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömülecek. Vahabi geleneğine uygun olarak Suudi Arabistan’da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki kelime-i şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor.

MEZARLAR DÜMDÜZ HALE GETİRİLDİ

Vahhabilerin Hicaz’a hakim olmasından sonra burada bulunan tüm mezarlar tamamen dümdüz hale getirilmiş, mezar isim ve belirtileri ortadan kaldırılmış ve içine girilip ziyaret yapılması yasaklanmıştır.

KADINLAR AYAK BASAMAZ

Zira Vahhabi inancında mezar yeri belirsiz ve dümdüz olmalı, sadece başında ufak bir taş bulunmalı ve ağıt yakmak şöyle dursun ziyaret bile edilmemelidir. Özellikle kadınların mezarlığa ayak basmasını mekruh saymaktadırlar.

İMAMLARA AŞIRI SAYGIYA KARŞILAR

Ayrıca türbenin Şiiliğin tersine Vahhabi inancında yeri yoktur ve Vahhabilik yine Şiilerin tersine imamlara aşırı sevgi ve saygı gösterilmesine de karşıdır. Vahabilik bunları “şirk” yani Allah’a eş koşma olarak kabul eder.