Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 13°C
Per 14°C

İttifak;

12/10/2021 22:48
A+
A-

Siyasetin tanım ve tarifleri içerisinde, tartışmalar vardır. Beraber hareket etmek, muhalif olmak siyaset kurumunun bir parçasıdır.

Tarih boyunca;

Barışlar bozulmuş, savaşlar ilan edilmiş. Savaşlar sona ermiş, barışlar ilan edilmiştir. Bu insanlık serüveni göstermiştir ki, barış savaştan kıymetli, huzur huzursuzluktan kıymetli, anlaşmak tartışmaktan kıymetlidir.

Türk siyaseti;

Demokrasi hayatında farklı partilerin bir araya geldikleri ve uyum içerisinde hareket etmeye çalıştıkları olmuştur.
Bu durum;

Seçim ittifakı, Seçim işbirliği, koalisyon ve Hükümeti desteklemek olarak, defalarca denenmiş, uygulanmış ve hayata geçirilmiştir.

Milliyetçi Hareket Bu duruma kayıtsız kalmamıştır;

Görüşü ve düşünceleri açık ve net olan Milliyetçi hareket, Tarihin kendisine emanet ettiği bütün değerleri muhafaza etmek kaydıyla üzerine düşeni yapmaktadır.
İstikametini belirleyen sözlerden biriside şudur;

“MİLLİYETÇİ HAREKETİN TEMEL VASFI; TÜRK’E ZARAR VERMEYENE MÜSAMAHA, TÜRK’E FAYDA VERENİ HİMAYEDİR.”

Merhum Dündar Taşer Bey’in yalın ifadesi ile, her türlü siyasi yakınlaşmanın ilke ve kuralı nettir.

Bu gün;

Cumhur İttifakı, bu ilke ve ölçülerde yoluna devam etmektedir. Karar verici “Liderdir”.
Simdiye kadar gelinen noktayı, gündelik siyaset ve bireysel kazanım olarak değerlendirmek yerine, Milli kazanımlar açısından bakmak daha doğru ve hakkaniyetli olacaktır.

İrfan Topçu

ETİKETLER: