HİKMET TEKİN ADI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE VERİLMELİ
Büyükataman: “12.08.1979 tarihinde Ramazan ayında Bingöl’ün İlçesi olan Genç İlçesinden Bingöl’e dönüşte bölücü Komünist vatan hainleri tarafından arkadan ve önden iki araçla çapraz ateşe alınmış ve kahpece şehit edilmiştir. Hikmet Tekin’le birlikte annesi ve yine Ülkücü davaya hayatını adamış kardeşi de şehit düşmüştür. İnandığı gibi yaşamış ve yaşadığı gibi şehit olmuştur. Şehadetinin yıl dönümünde Bingöl’ün yiğit başkanı Hikmet Tekin’i fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.”
MHP, şehit edilişinin 35.nci yıldönümünde MHP Eski Bingöl Belediye Başkanı Ülkücü Şehit Hikmet Tekin’i unutmadı.MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yazılı bir açaklama yaparak geçen yıl aynı gündeme getirdiği teklifi tekrarladı: “Hikmet Tekin adı Bingöl Üniversitesi’ne verilmelidir“.
Büyükataman’ın açıklaması şu şekilde:
Rahmetli Hikmet Tekin 1970’li yılların ülkücü gençlik liderlerinden birisidir. Ülkemizin bir var oluş yok oluş mücadelesi içinde olduğu zor yıllarda milli olan tarafta, ülkücü hareketin içinde yer almış, mücadelede hep ön safta rol üstlenmiş, önemli sorumluluklar almış değerli bir şahsiyettir.
Üniversitelerin sürekli işgal ve boykotlarla aşırı sol örgütlerin kontrolüne girdiği dönemde her şeyi göze alarak dik durabilmenin yürek istediği dönemde yüreğini ortaya koymuş bir serdengeçtidir. Kim var dendiğinde ben varım diyebilen kararlılıkta ve inançta bir idealist insandır.
Ankara’da, üniversite yıllarında ülkücülerin barındığı “Site Öğrenci Yurdu”nun başkanlığını yapmıştır. 1977 seçimlerinde 27 yaşında memleketi Bingöl’den MHP’nin Belediye Başkan adayı olmuş ve Bingöllü hemşerilerinin büyük teveccühüne muhatap olarak seçimleri kazanmıştır. Genç yaşına rağmen imkânsız gibi görünenlerin üstesinden gelmiş ve inanç ve idealizmiyle Bingöl halkının teveccühünü kazanmıştır. Bingöl’ün MHP’li Belediye Başkanı Hikmet Tekin, edebiyle, dürüstlüğüyle, yürekliliğiyle de gönülleri fethetmişti.
12.08.1979 tarihinde Ramazan ayında Bingöl’ün İlçesi olan Genç İlçesinden Bingöl’e dönüşte bölücü Komünist vatan hainleri tarafından arkadan ve önden iki araçla çapraz ateşe alınmış ve kahpece şehit edilmiştir. Hikmet Tekin’le birlikte annesi ve yine Ülkücü davaya hayatını adamış kardeşi de şehit düşmüştür. İnandığı gibi yaşamış ve yaşadığı gibi şehit olmuştur. Şehadetinin yıl dönümünde Bingöl’ün yiğit başkanı Hikmet Tekin’i fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.
Atsız’ın dediği gibi “Milliyetçilik Bolivya dağlarında öldürülen Arjantinli maceracı serseri Che Guevara için zırlayıp da, sıra Kazak kahramanı Osman Batur‘a gelince susmak hiç değildir!”
“Ne dünyalık istediler, ne aferin umdular,
Ne kavgadan vazgeçtiler, ne gücenip küstüler.
Vatan,millet,din ve devlet, alsancaklar hakkına
Dar günlerin erkek aslan sesiydiler… sustular!”
Geçen yıl “Ömrü bölücülükle ve Türkiye Cumhuriyeti’ne küfür etmekle geçenlerin ismi bir yerlere verilirken, Hikmet Tekin gibi ömrünü vatanına ve milletine adamış dar günlerin aslan sesi, bir yiğidin adı “Bingöl Üniversitesi”ne verilmeli ve yaşatılmalıdır.” demiştik. Ancak bu konuda iktidar sahiplerinden bir ses çıkmadı. Seçim meydanlarında her türlü değeri kullanmaktan ar etmeyenler, biz bu talebimizin takipçisiyiz. Başta Allah’ın takdiri sonra aziz milletimizin teveccühüyle iktidar olursak Bingöl Üniversitesinin adını Hikmet Tekin Üniversitesi olarak değiştireceğiz.