İran ve ABD Arasındaki Diplomasi Gerilimi
# İran ve ABD Arasındaki Diplomasi Gerilimi
İran lideri Mücteba Hamaney’in danışmanı ve eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhsin Rızai, ABD Başkanı Donald Trump’a sert eleştirilerde bulundu. Rızai, Trump’ın deniz ablukasını sürdürmesi ve müzakerelerdeki “aşırı talepleri” nedeniyle diplomasi sürecinin zarar gördüğünü belirtti.
Rızai’nin Eleştirileri
Rızai, ABD merkezli X platformunda yaptığı paylaşımda, Washington yönetiminin müzakere sürecine yaklaşımını eleştirerek, yaşanan gelişmelerin iki ülke arasındaki gerilimi yeniden tırmandırdığını ifade etti. Rızai’nin mesajında şu ifadelere yer verildi:
*”ABD Başkanı diplomasiye üçüncü kez ihanet ediyor. Deniz ablukasını sürdürmesi ve müzakerelerde aşırı taleplerde bulunmasıyla, müzakereye ehli olmadığını ve başka amaçlar peşinde koştuğunu bir kez daha kanıtladı.”*
Diplomasiye İhanet Suçlaması
İranlı danışman Muhsin Rızai, ABD Başkanı Trump’ı diplomasi sürecini “üçüncü kez ihanetle” sabote etmekle suçladı. Rızai, Washington’un uyguladığı deniz ablukası ve “aşırı taleplerinin” müzakere sürecini olumsuz etkilediğini savundu. Bu gelişmeler, iki ülke arasındaki halihazırda gergin olan ilişkilerin daha da kötüleşmesine neden olabilir.
İran ve ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, uzun yıllardır dalgalı bir seyir izlemektedir. Muhsin Rızai’nin açıklamaları, bu ilişkilerin daha da karmaşık hale gelmesine yol açabilir. Taraflar arasındaki bu tür gerilimlerin, gelecekteki müzakereleri nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı
