Dolar 47,4150
Euro 54,5489
Altın 6.218,19
BİST 13.369,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 31°C

Pakistan’da Kanlı Saldırı: Hangu’da 9 Polis Hayatını Kaybetti

Pakistan’da Kanlı Saldırı: Hangu’da 9 Polis Hayatını Kaybetti
30/07/2026 15:14
A+
A-

# Pakistan’da Kanlı Saldırı: Hangu’da 9 Polis Hayatını Kaybetti

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde yer alan Hangu bölgesindeki bir polis kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 9 polis memuru yaşamını yitirdi, 28 polis ise yaralandı. Saldırıyı Pakistan Talibanı (TTP) üstlendi.

Saldırının Detayları

 

Olay, Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Hangu bölgesinde meydana geldi. Yerel basında yer alan bilgilere göre, polis kontrol noktasını hedef alan saldırı sonrasında güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. Bu çatışmada 15 militan etkisiz hale getirildi.

Yaralı Polislerin Durumu

 

Yaralanan polis memurları, çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Olayın ardından bölgede geniş çaplı bir güvenlik operasyonu başlatıldı ve operasyonlar halen devam ediyor.

Terör Tehdidi Devam Ediyor

 

Son yıllarda Pakistan’da, özellikle Afganistan sınırına yakın olan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde silahlı saldırılar yoğunlaşmış durumda. Pakistan hükümeti, Pakistan Talibanı’nın (TTP) Afganistan topraklarında konuşlandığını ve saldırıları buradan organize ettiğini öne sürerken, Afganistan yönetimi bu iddiaları reddediyor.

Belucistan’daki Durum

 

Belucistan eyaletinde de saldırılar devam ediyor. Bu bölgede faaliyet gösteren Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenlemekte. BLA, Belucistan’ın Pakistan’dan ayrılmasını ve bölgenin Beluç halkı tarafından yönetilmesini talep ediyor.

Bu tür saldırılar, bölgedeki güvenlik durumunun ne denli kırılgan olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor ve bölgedeki terör tehdidinin ne kadar ciddi olduğunu hatırlatıyor. Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler ve devam eden operasyonlar, bölgede barış ve istikrarı sağlamak için kritik öneme sahip.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.