Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 12°C

AÖF SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

AÖF SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!
09/11/2015 18:23
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav tarihleri belli oldu. Milyonlarca öğrencisinin merakla beklediği AÖF sınav tarihleri ne zaman? İşte 2015-2016 AÖF sınav tarihleri hangi ayda? İşte AÖF sınav tarihleri.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF)sınav tarihleri belli oldu. 23 Ekim 2015 Cuma günü kayıt yenileme tarihinin sona ermesinin ardından öğrencileri şimdi de sınav heyecanı sardı. Merakla beklenen sınav tarihleri ise açıklandı.İşte o tarihler..

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 12 – 13 Aralık 2015

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 – 24 Ocak 2016

Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 – 17 Nisan 2016

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 – 05 Haziran 2016

2015-2016 Tek Ders Sınavı16 Temmuz 2016

SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

Güz Dönemi Ara 23 Ekim 2015

Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 13 Aralık 2015

Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2016

Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu 24 Nisan 2016

Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

AÖF SINАVLАRINА GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğrаflı ve Onаylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport )

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik оlsa öğrenci sınava alınmaz.

Öğrеncilеr Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, binа, sаlon, sıra, tаrih ve sааtte sınava girmek zоrundadırlar.

SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30’ar dakika sınav süresi verilecektir.
Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

SINAV YAYINLAMA SİSTEMİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yapılan sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtarları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminde yayımlanmaktadır.

Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden TC kimlik numaranız ve şifrenizle oturum açarak, çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların cevaplarını görebilirsiniz.

Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemi hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

iha