AHMET TÜRK’DEN İNCİLER
Ahmet Türk İmralı müzakeresini deşifre etti
9 Ocak 2013 günü CNN TÜRK deki Tarafsız bölgenin konuğu olan Ahmet Türk 3 Ocak günü İmralıda Öcalan ile yaptıkları görüşme konusunda Ahmet Hakan’ın sorularını cevapladı.
Programın başında görüşmenin içeriği konusunda ipucu vermemek adına son derece kontrollü olduğu gözlenen Türk’ ün, programın ilerleyen dönemlerinde AKP ile Terörist Başı arasında varılan mutabakatın ana hatları konusunda ciddi ipuçları verdi.
İmralı da konuşulanların içeriği hakkında bilgi elde etmek isteyen Ahmet Hakan’ın ardı ardına sorduğu sorular karşısında söyleyeceklerini süzgeçten geçirme kontrolü azalan Ahmet Türk’ün meselenin Çözümü için en çok Anayasa üzerinde durması son derece dikkat çekiciydi. Türk’ ün, Ahmet Hakan’ın meselenin halli için hangi çözüm önerilerinin gündeme gelebileceği sorusuna verdiği ” Kürt Halkı özgürleşmedikçe Türk halkıda özgürleşemeyecektir. Kürtlerin kimliği Dili ve kültürü yasal güvenceye alınmalıdır. Bunun içinde yeni anayasada Türk vatandaşı tanımının kaldırılarak yerine anayasal vatandaşlığın konulması gerekir.” Şeklinde ki cevabı Tayyip Erdoğan ile Terörist başı arasında varılmış olan mutabakatın ip uçlarını veriyordu.
AKP -PKK Muhtemel mutabakatını biraz daha somutlaştırmaya çalışırsak . yeni anayasada Türklük tanımı çıkarılarak yerine anayasal vatandaşlık getirilecek, Kürtçe de ikinci dil olacak. Yani milli birliğimiz ve bütünlüğümüz dinamitlenerek paramparça edilecek. şaşkınlık duygusundan sıyrılarak bu günkü olanları geçmişte yaşananlarla bir bütünlük içerisinde değerlendirdiğimizde , bu gün ansızın gündeme gelmiş gibi görünen AKP ile PKK arasındaki müzakerenin aslında çok öncelerden buyana yürütülen gizli bir sürecin uzlaşıya varılmış son hali olduğunu kolayca görebiliyorsunuz. Neden mi böyle düşünüyorum .
3 ay kadar öncesine giderek TBMM Anayasa komisyonun da en çok tartışılan Vatandaşlık Tanımı ile ilgili olarak dört partinin getirdikleri önerilerine bir bakalım.
Ak Parti: Vatandaşlık temel bir haktır, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiç kimse vatandaşlıktan çıkarılamaz.
CHP: Vatandaşlık-Türk Vatandaşlığı: Türk Vatandaşlığı, dil, din, ırk, cinsiyet, etnik köken ve benzeri sebeplere bağlı olmaksızın herkesin eşitlik temelinde Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı olması anlamına gelir.
MHP: Türk Vatandaşlığı: Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk’tür. Vatandaşlık temel bir haktır, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.
BDP: Vatandaşlık: Türkiye vatandaşlığının kazanılmasında, kullanılmasında ve kaybedilmesinde, dil, din, ırk, etnik köken, kültür, cinsiyet, cinsel yönelim ve benzeri farklılıklar gözetilemez. Vatandaşlığa ilişkin esaslar kanunla düzenlenir. Hiç kimse kendi isteği dışında vatandaşlıktan çıkarılamaz.
İşte yukarda görüldüğü üzere neredeyse birbirinin aynı olan hem AKP hem de BDP nin vatandaşlık tanımlarında ne Türk ten ne de Türklükten bahsedilmektedir. Yani bu gün İmralı da masaya oturmalarına zemin hazırlayan söz konusu Türksüz Anayasa mutabakatına aylar öncesinden varmışlar. Bu gün yaşananlar ise bu zehirin Türk milletine parıltılı ve albenili ambalajlar içerisinde içirilmeye çalışıldığı süreçte yaşananların kamuoyuna yansımasından başka bir şey değildir.
GÜNÜN SÖZÜ : Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve ebediyen de
Türk olarak yaşayacaktır.
ATATÜRK
YALÇIN GÜZELHAN/ ORTADOĞU