Dolar 34,2455
Euro 37,5907
Altın 2.872,90
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Az Bulutlu
İstanbul
26°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 20°C

CHP KARTAL’DA GİZLİ DEDİKODULAR

CHP KARTAL’DA GİZLİ DEDİKODULAR
16/07/2013 18:42
A+
A-

Maltepe gibi Kartal’da da son gelişmeler CHP’de okları ilçe başkanlığına çevirdi. Siyasi çevrelerden sızan bilgilere göre Kartal’da CHP İlçe Yönetimi istifalar ile düşürülecek, Av. Kamer Gök’ün yerine de Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün siyasi danışmanı Nizamettin Zorgül önerilecek.

Geçtiğimiz aya kadar belediye ile ciddi bir senkron tutturan fakat CHP İl Başkan Yardımcısı ve belediye şirketlerinden Karyapsan A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas’ın başını çektiği bir grubun hareketi ile önce örgüt toplantısında tansiyonun yükselmesi, sonrasında ilçe örgütünün düşürülmesi yönünde bazı yöneticilere “istifa et” baskısı yaptığı iddia edilmesi ile iyice ayyuka çıkan Kamer Gök yönetimine müdahale senaryosunda son perdeye gelinmiş gibi görünüyor.

İlçeden belediye meclisi üyeliği için verilen istifalara ek olarak, yedek yönetim kurulundan ve mevcut yönetimden bazı isimlere yapılan “istifa et” baskısının bugün meyve vereceği ve yönetimin düşürülebileceği iddiaları siyasi gündeme bomba gibi düştü.

Akşam saatlerinde toplanacak olan CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu’nda son durum netleşecek. İstifalar ile yönetim azınlığa düşerse, Av. Kamer Gök yönetimindeki Kartal İlçe yönetimi de düşmüş sayılacak. Daha sonrasında ilçenin tüzüğe göre 30 gün içinde genel kurula gitmesi gerekiyor. Ancak, il yönetiminin de atama yapma ihtimali bulunuyor.

CHP örgütü tepkili… “İrademize ipotek koyacaklar!”

Siyasi kulislerden alınan bilgilere göre ilçe örgütü üyeleri bu senaryolara oldukça tepkili. İyice ayyuka çıkan ve örgütü kontrol etme amaçlı olduğu iddia edilen bu senaryoların, CHP üyelerinin iradesine ipotek koymak anlamına geleceğini söyleyen partililer, istifa ederek yönetimi düşüreceği öne sürülen kişilerin de hiç hoş karşılanmayacağı ifade ediyorlar.

Diğer taraftan senaryolara konu olan kişilerin yönetim kadrosundan olması sebebi ile tepki okları Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de yönelmeye başlamış durumda. Partililer “Sayın başkan açık tavrını artık belirlesin. Belediyede benden başka kimse siyaset yapamaz derken, gelinen noktada nerede ise tüm kadrosu siyasete müdahil görünüyor. Açıkça ben tarafım ya da değilim demeli. Her iki durumda da gereğini yapmalı” eleştirisini getiriyorlar.

Bugün yapılacak ilçe yönetim kurulu toplantısı merakla bekleniyor.

Haber: Vural DAĞTEKİN

KENT34.NET