Dolar 45,9046
Euro 53,3739
Altın 6.656,81
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Güzelbahçe’de Yolsuzluk Soruşturması: Belediye Başkanı Tutuklandı

Güzelbahçe’de Yolsuzluk Soruşturması: Belediye Başkanı Tutuklandı
26/05/2026 22:53
A+
A-

# Güzelbahçe’de Yolsuzluk Soruşturması: Belediye Başkanı Tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma, Güzelbahçe’de ciddi yankılar uyandırdı. Belediye Başkanı Mustafa Günay ve İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi, çeşitli suçlamalar nedeniyle gözaltına alındı ve yargı önüne çıkarıldı.

Soruşturmanın Detayları

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Örgüte üye olma”, “Rüşvet”, “Görevi kötüye kullanma” ve “İmar kanununa muhalefet” gibi suçlamaları içeren soruşturma kapsamında önemli gelişmeler yaşandı. Jandarma ekipleri, sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri operasyonla toplam beş kişiyi gözaltına aldı.

Mustafa Günay’ın Tutuklanması

 

Gözaltına alınan isimler arasında öne çıkan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu durum, yerel yönetim ve kamuoyunda büyük bir şaşkınlık yarattı.

İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar’ın Durumu

 

Belediye Başkanı’nın ardından, İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar da aynı mahkemece tutuklandı. Bayraktar’ın tutuklanması, belediyede yolsuzluk iddialarının boyutlarını gözler önüne serdi.

Diğer Şüpheliler ve Soruşturmanın Seyri

 

Diğer şüpheliler Nermin Günay, Özden Mustafa İnce ve Sezgin Kuş ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve adaletin yerini bulması için gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı.

Bu gelişmeler, İzmir ve özellikle Güzelbahçe halkı arasında derin bir endişe ve merak uyandırmaya devam ediyor. Soruşturmanın seyrine göre ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.