Türkiye’den Yunanistan’a Terörist Tahliyesi Kınaması
# Türkiye’den Yunanistan’a Terörist Tahliyesi Kınaması
17 Kasım Terör Örgütü Liderinin Serbest Bırakılması
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’da 17 Kasım terör örgütü lideri Aleksandros Yotopulos’un serbest bırakılmasını sert bir dille kınadı. Yotopulos, 1991 yılında Atina Büyükelçiliği Basın Ataşesi Çetin Görgü’nün cinayeti, aynı yıl Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Deniz Bölükbaşı’na yönelik suikast girişimi ve 1994 yılında Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu’nun cinayetinin azmettiricisi olarak biliniyor. Bu suçlar nedeniyle 17 kez müebbet hapis ve 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.
Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Yotopulos’un serbest bırakılmasına dair yaptığı açıklamada, bu kararın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Açıklamada, Yotopulos’un serbest bırakılmasının, ülkemizi şerefle temsil eden diplomatlarımızın anısına ve ailelerine büyük bir saygısızlık teşkil ettiği belirtildi. Ayrıca, Yunanistan makamlarına terörle mücadele konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.
Türkiye’nin Tepkisi
Türkiye, Yunanistan’a yönelik tepkisini en güçlü biçimde ifade ederek, teröristlerin cezalandırılması konusunda uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesinin önemine dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın bu adımının terörle mücadeleye zarar verebileceği uyarısında bulundu ve hüküm giymiş teröristlerin cezasız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: Türkgün / / İhlas haber Ajansı