Dolar 32,3842
Euro 34,7587
Altın 2.412,45
BİST 10.100,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Gül, Büyükelçİlere seslendİ

Gül, Büyükelçİlere seslendİ
03/01/2013 20:05
A+
A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül büyükelçilere “Zor günlerinde yanında olduğumuz halklara destek verirken ahlaki zemin üstünlüğümüzü asla yitirmemeliyiz” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Gül, 5. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Ankara’da bulunan büyükelçilere Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verdi.

Yemekte konuşma yapan Gül, insani değerler ve kardeşlik hukuku temelinde zor günlerinde yanlarında olunan halklara destek verirken ahlaki zemin üstünlüğünün yitirilmemesi gerektiğini belirterek, ”Bölgemizde hiçbir halk ve toplumun Türkiye’nin iyi niyeti ve herkesi kucaklayan politikaları konusunda yanlış intibalar edinmesine de izin vermemeliyiz” dedi.

Gül, büyükelçilere özetle şöyle seslendi:

”Modern Türkiye, meşru milli çıkarlarının ötesinde herhangi bir gizli gündemi bulunan ülke asla olmamıştır. Tam tersine etrafındaki coğrafyaya barış, istikrar ve refahı yaymak için çalışan bir ülke olmuşuzdur.

Arap uyanışıyla birlikte son iki yüz yıldır görkemli geçmişinden koparılan halklar yeniden tarih sahnesindeki yerini almaya başlamışlardır. Halihazırda Arap uyanışının yaşandığı ülkelerdeki sıkıntı ve çalkantılar, büyük tarihi resmi görmemize mani olmamalıdır.

AB’nin yeni bir dönüşüm yaşayacağı artık kaçınılmaz, bunu çok iyi bilmemiz ve gelecekte kendi yerimizi ona göre tespit etmemiz açısından da olup bitenleri iyi izlememiz gerekmekte.”

Başarılı bir yıl olacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da ”Gerek Ortadoğu’da gerek Avrupa’da büyük dönüşümlerin yaşandığı süreçte, 2013 yılı Türk diplomasisi için bir başarı yılı olacaktır diye ümit ediyoruz” dedi.

AA

ETİKETLER: