Dolar 44,2976
Euro 51,3018
Altın 6.406,80
BİST 13.047,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 14°C

MHP Lideri Bahçeli: CHP Ülkeyi ve Türk dünyasını ilgilendiren gelişmelere yabancı

MHP Lideri Bahçeli: CHP Ülkeyi ve Türk dünyasını ilgilendiren gelişmelere yabancı
20/01/2026 12:22 | Son Güncellenme: 20/01/2026 12:55
A+
A-

# MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında iç ve dış gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, konuşmasında CHP’yi sert bir dille eleştirerek, partinin istismar ve inkâr politikaları üzerinden ülkeyi ve Türk dünyasını ilgilendiren gelişmelere yabancı kaldığını belirtti.

İç ve Dış Gündem

 

 

Bahçeli, haftalık grup toplantısında Türkiye’yi etkileyen iç ve dış gelişmeleri kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti. Özellikle terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefleri çerçevesinde atılan adımları ve bu süreçte karşılaşılan zorlukları değerlendirdiklerini söyledi.

CHP’ye Yönelik Eleştiriler

 

Devlet Bahçeli, konuşmasında CHP’yi hedef alarak, partinin Türk dünyasına ve Türk-İslam âlemine yabancı olduğunu, millî meseleleri bağlamından kopardığını ve Türkiye’ye karşı muhalif bir siyaset izlediğini öne sürdü. CHP’nin siyaseti enternasyonel hezeyanla perçinlenmişken, MHP’nin siyaseti millî ve tarihî mirasla pekişmiştir, dedi.

Türkiye ve Bölgesel Güvenlik

 

Bahçeli, Suriye’deki gelişmelere de değinerek, SDG ve YPG’nin terörist faaliyetlerinin sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Suriye’de yeni bir siyasî ve toplumsal yapının kurulmakta olduğunu belirtti ve bu süreçte Türkiye’nin güvenliğinin önemine işaret etti. Şam’ın güvenliğinin Ankara’nın güvenliği ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Millî Ahlak ve Toplum

 

 

Toplumun ahlak yapısının korunması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, uyuşturucu kullanımının artmasına ve toplumun değerlerinden uzaklaşmasına karşı millî ahlak reformu yapılması gerektiğini savundu. Türkiye’nin adaletle yönetilmesi gerektiğini belirterek, her türlü terör ve ahlaksızlıkla mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Devlet Bahçeli, konuşmasını Türkiye’nin geleceğine dair umut dolu mesajlarla tamamladı. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde barışın kurucu başkanı olması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası arenada Türkiye’nin rolüne dikkat çekti. Bahçeli, konuşmasını Türk milleti ve Türkiye için birlik ve beraberlik çağrısıyla sonlandırdı.

 

 

 

Kaynak: Türkgün