Dolar 33,9959
Euro 38,0437
Altın 2.829,16
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Talip Geylan: Mülakat sistemi bozuldu

Talip Geylan: Mülakat sistemi bozuldu
17/09/2024 15:53 | Son Güncellenme: 17/09/2024 16:19
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işleyen mülakat sisteminin bozulduğuna dikkat çekerek, atamaların gecikmesinin yargıya taşınmış olmasına bağlanarak sorumluluktan kaçınıldığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarındaki mülakat sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletli işleyen sistemin bozulduğunu belirtti.

kpss puanı ölçüsünde mülakat puanı verilmeli
Danıştay’ın kararını etkisiz hale getirmek için öğretmenler adaylarına KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verilmesi gerektiğini kaydeden Talip Geylan, açıklamalarında şunları kaydetti:

“MEB, öğretmen mülakatlarında 2018’den beri KPSS puanına mütenasip puan veriyor ve böylece hiçbir hak kaybına mahal vermeden sınav başarısına göre objektif bir şekilde öğretmenlerimizi okullarımızla buluşturuyordu.

Yani MÜLAKATIN, öğretmen atamalarındaki etkisi % 0 idi.

Fakat MEB, amaç ve niyetini anlayamadığımız ve makul bir gerekçesi de olmayan bir tavırla, yönetmelik değişikliğine giderek, güya mülakatın etkisini %100’den % 50’ye düşürdü!

Oysaki gerçek % 0 olan mülakatı, yeniden atamalarda belirleyici hale getirilmiş olduğudur.

Hem beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işleyen sistemi bozacaksınız, hem de atamaların gecikmesini sürecin yargıya taşınmış olmasına bağlayarak sorumluluktan kaçacaksınız!

Yok öyle yağma!

Gelinen noktada Bakanlığın yapacağı tek bir şey vardır: Atama hakkı kazanmış 20 bin meslektaşımıza KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı vererek, Danıştay’ın kararını etkisiz hale getirmek.

Böylece yargı sonucunu beklemeye de gerek kalmayacaktır.

Aksi takdirde, mahkeme sonucu ve güvenlik soruşturması beklenirse, 2023 KPSS sonucuna göre atanma hakkı kazanmış genç öğretmenlerimizin göreve başlaması 2025’e bile uzayabilecektir…

Türkiye’de iktidar değişmedi!

Öğretmen ataması gibi temel bir meselede böylesi apar topar bir değişikliğe gidilmesi mesnetsiz olmasının yanı sıra, 22 yıllık iktidar tecrübesini de tahkir etmek anlamına gelmektedir.”

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.