Dolar 34,2448
Euro 37,0111
Altın 3.017,84
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Real Madrid 2 Atalanta 0

Real Madrid 2  Atalanta 0
14/08/2024 22:46 | Son Güncellenme: 15/08/2024 03:51
A+
A-

Süper Kupa finalinde iki dev karşı karşıya: Real Madrid – Atalanta

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Arda Güler’li Real Madrid ile Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta, Süper Kupa finali için karşı karşıya geldi. Real Madrid, Atalanta’yı 2 gol ile yenerek kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Arda Güler’li Real Madrid ile Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta, Süper Kupa finali için karşı karşıya geliyor.

Real Madrid ve Atalanta arasında oynanacak olan 49. UEFA Süper Kupa maçı bu akşam futbol tutkunlarını ekran başına kilitleyecek. Geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi galibi Atalanta, bu prestijli kupayı kaldırmak için sahaya çıkacak.

İlk 11’ler Belli Oldu
Real Madrid’in sahaya çıkacağı ilk 11’de Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy, Valverde, Tchouameni, Bellingham, Rodrygo, Vinicius, Mbappe yer alacak. Atalanta’nın ise ilk 11’i şu şekilde olacak: Musso, Djimsiti, Hien, Kolasinac, Zappacosta, Ederson, De Roon, Pasalic, Ruggeri, De Ketelaere, Lookman.

Arda Güler Yedek Kulübesinde
Milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid’in yedek kulübesinde yer alacak. İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti, Arda Güler’in önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor ve genç oyuncuyu maç öncesinde uyarıyor.

Ancelotti’den Arda Güler’e Özel İlgili Sözler
Carlo Ancelotti, Arda Güler’e özel olarak, “Hazır olmanı istiyorum, takım için önemli olacaksın ve garip bir şey olmazsa Atalanta’ya karşı oldukça fazla süre alacaksın.” şeklinde konuştu. Genç yetenek, bu önemli maçta takımına katkı sağlamak için hazır olduğunu belirtti.

MAÇın önemli dakikaları

1′ Polonya’nın başkenti Varşova’daki Narodowy Stadı’nda oynanan Real Madrid – Atalanta maçı için ilk düdük çaldı.

9′ Atalanta oyuncusu Ederson sarı kart gördü.

15′ Valverde’nin sağ kanattan çevirdiği topa koşu yapan Mbappe’nin gelişine yaptığı vuruşta top savunmadan döndü.

34′ Real Madrid futbolcusu Bellingham sarı kart gördü.

42′ Vinicius Júnior sarı kart gördü.

45+1′ Atalanta’nın gole yaklaştığı pozisyonda top direkten dönüyor.

45+2′ Real Madrid gole çok yaklaştı! Rodrygo’nun şutu üst direkten dışarı gitti.

45′ İkinci yarı başladı.

60′ Federico Valverde’nin golüyle Real Madrid öne geçti.

63′ Djimsiti sarı kart gördü.

68′ Kylian Mbappé takımının ikinci golünü attı.

88′ Arda Güler oyuna giriyor.

 

KAYNAK: Türkgün /