Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için Washington’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için Washington’a gidiyor
08/07/2024 12:55
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için Washington’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’nin başkenti Washington’a gidiyor. Zirvede, üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan, birçok ikili görüşme de gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinin ilk günü olan 9 Temmuz’da düzenlenecek olan 75’inci yıl anma programında yer alacak. Bu program, NATO’nun kuruluş yıldönümünü anmak ve ittifakın geçmiş başarılarını kutlamak amacıyla düzenleniyor.

NATO LİDERLERİYLE ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Erdoğan, 10 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek olan 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak. Bu toplantıda, NATO’nun güncel stratejileri ve güvenlik politikaları ele alınacak.

BEYAZ SARAY’DA AKŞAM YEMEĞİ

Aynı akşam, liderler ve eşleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da vereceği akşam yemeğinde bir araya gelecek. Bu etkinlik, liderler arasında daha samimi ve gayri resmi bir ortamda görüş alışverişi yapma fırsatı sunacak.

NATO-UKRAYNA KONSEYİ TOPLANTISI

11 Temmuz Perşembe günü ise NATO-Ukrayna Konsey toplantısı düzenlenecek. Erdoğan, bu toplantıda Ukrayna’nın güvenlik durumu ve NATO’nun bu konuda alacağı önlemler hakkında görüşmelerde bulunacak.

İKİLİ GÖRÜŞMELER VE GAZZE MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve süresince birçok ikili görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmelerde İsrail’in Gazze’deki eylemleri ve kalıcı barış için atılabilecek adımlar da gündeme gelecek.

SAVUNMA TEDBİRLERİ VE GÜVENLİK KONULARI

NATO zirvesinde, üye ülkeler dünya genelindeki güvenlik sınamalarını ve ittifakın savunma tedbirlerini masaya yatıracak. Soğuk savaş sonrası dönemde en büyük güvenlik tehditleriyle karşı karşıya olan dünya, bu zirvede önemli kararlar alacak.

BASIN TOPLANTISI VE ZİRVE SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’dan ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda, zirvenin sonuçları hakkında bilgi verecek.

 

 

KAYNAK: Türkgün