Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için İstanbul’un da olduğu beş şehir önerdi

Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için İstanbul’un da olduğu beş şehir önerdi
27/02/2022 12:39
A+
A-


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü, Bratislava veya Budapeşte’yi önerdiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, paylaştığı video mesajında, Rusya ile müzakereler için belirlenecek şehre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü hepsini Rus tarafına önerdik”
Belarus’ta bugün yapılan anayasa değişikliği referandumuna işaret eden Zelenskiy, “Önemli kararınızı henüz vermediniz. Bu yalnızca size bağlı, Rusya, Ukrayna ya da ABD’ye değil, yalnızca Belarus halkına bağlı.” diye konuştu.

Zelenskiy, “Tabii ki barış istiyoruz, görüşmek istiyoruz, savaşın bitmesini istiyoruz. Rusya ile müzakereler için, ülkemize saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü, Bratislava veya Budapeşte’yi Rus tarafına önerdik. Topraklarından ülkemize bombaların yollanmadığı herhangi ülke kabulümüzdür. Sadece bu şekilde müzakereler dürüst olabilir ve gerçekten savaşı bitirebilir.” ifadesini kullandı.

Kremlin: Rus heyeti Ukrayna ile müzakereler için Belarus’ta

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus heyetinin Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus’un Gomel kentine ulaştığını, Rusya’nın burada görüşmelere hazır olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukraynalı temsilciler ile Belarus’ta olası müzakerelere ilişkin bilgi verdi.

Rusya’nın müzakerelere başlamaya hazırlandığını belirten Peskov, “Varılan anlaşmalar doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer bazı kurumların temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus’un Gomel şehrine vardı. Bu müzakerelere Gomel’de başlamaya hazır olacağız.” ifadesini kullandı.

Peskov “Rus tarafı Gomel’de müzakerelere başlamaya hazır, şimdi Ukraynalıları bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: