Dolar 34,2660
Euro 37,6255
Altın 2.885,22
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 23°C
Cts 20°C

VALI MUTLU: GAZIMIZI SUYUMUZU KULLANDIK

VALI MUTLU: GAZIMIZI SUYUMUZU KULLANDIK
01/05/2013 19:28
A+
A-

İstanbul Valisi bugün yaşanan olaylar için ‘fevkalade orantılı müdahale ettik’ dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs nedeniyle İstanbul’da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.Vali Mutlu, “Bu bahar gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan İstanbullulardan özür diliyorum” dedi.

İşte Vali Mutlu’nun konuşmasından satır başları:

Muhtelif yerlerde, güvenlik güçlerinin oluşturduğu barikatlara karşı bazı gruplar saldırıda bulundu. Ancak hazırlıklı olan güvenlik güçleri görevlerini yerine getirdiler. Tedbirleri uygulamışlardır. Malesef 22 polis memurumuz yaralanmıştır. Bir tanesi beyin tramvası nedeniyle ameliyata alınmış ve yoğun bakımda tedavisi sürmektedir. Atılan demir bilyeler sebebiyle tramva geçirdiği bilgisini aldık. Yine 2 memuruz biri ayağından biri el bileğinden yaralanmıştır. İkiside ameliyata alınacak. Toplam 5 personelimizin hastanede tedavileri sürmektedir.

Malesef bu mücadeleler sonuncunda, emniyet güçlülere yapılan saldırılar sonucunda siviller de yaralanmıştır. 3 vatandaşımızdan biri ameliyat edilmiş şuan da hastanede yatmaktadır. Marjinal grupların taşlaması sebebiyle hastanede yattığı bilgisi elimizdeki net bilgiler arasındadır.

Ne şekilde yaralandıkları konusuyla ilgili çalışamalrımız devam etmektedir. Farklı marjinal grupların olduğunu saptamış durumdayız. Kendilerine sağlık diliyorum ancak kendi attıkları taştan dolayı yaralandıklarını da biliyorum.

‘BİZ KİMSEYE DEMİR BİLYE ATMADIK’

Su ve gaz kullanılarak fiziksel şiddet kullanmadan olay yerinden uzaklaştırmaya özen gösterilmiştir.Fevkalede orantılı dengeli müdahale gerçekleştirdik. Bu müdahalede ne polislerimizin ne vatandaşlarımızın sıkıntı çekmesini istemezdik. Su yoğun olarak kullandık. Biz kimseye demir bilye, taş atmadık. Attığımız gazdan polisimiz de evinde oturan vatandaşta etkilendi.

Aldığımız güvenlik önlemleri etkili olmuştur. Özellikle de ulaşım konusunda aldığımız önlem sebebiyle daha rahat 1 Mayıs kutlanılmıştır.

Bu duruşumuzu, disiplinimizi sonuna kadar muhafaza ettik.

Kadıköy’deki mitinge bizim kayıtlrımıza göre 5 bin vatandaşımız katıldı. En ufak bir sorun ve olay olmadı.

1 Mayıs’ta Kadıköy’deki gibi huzurlu bir mitingin yapılmasını arzu ederdik.

‘DÜŞENE KAÇANA MÜDAHALE EDİLMEDİ’

Acı tablolara müsade edilmemiştir. Bu kararlılığımızı göstermek zorunda kaldık.

Gönlümüz böyle bir 1 Mayıs yaşanmasını istemezdi.72 kişi gözaltına alındı. Metrodaki tedbirimiz sürüyor ancak diğer ulaşım araçları halka tekrar açıldı.

Düşene ve kaçana müdahale edilmedi. Suyu ve gazı kullanmazsanız radikal grupları neyle dağıtacaksınız. 22 bin polis memuru görevliydi. 2 bin 600’ü de farklı illerden geldi.

En son Taksim’i açacağız.

Gazetecilerin seneye 1 Mayıs nerede kutlanacak sorusuna ise Vali Mutlu ‘Seneye vali olursam o zaman konuşuruz’ diye cevap verdi.

vatan