Dolar 34,2581
Euro 37,6236
Altın 2.908,35
BİST 8.952,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 27°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İran ilan etti: Fırlatmaya hazırız

İran ilan etti: Fırlatmaya hazırız
30/12/2020 00:22
A+
A-

İran ilan etti: Fırlatmaya hazırız

İran Bilim ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Jabbar Ali Zakri, uzaktan gözlem ve bilgi toplama amacıyla tasarladığı Zafer uydusunun fırlatılmaya hazır olduğunu duyurdu.
İran Bilim ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Jabbar Ali Zakri, üniversite tarafından üretilen ikinci uydu olan “Zafar 2” nin fırlatılmaya hazır olduğunu duyurdu.

Ali Zakri, ülke içinde uydunun yapım süresinin maksimum 18 ile 24 ay arasında sürdüğüne işaret ederek, İran Bilim ve Sanayi Üniversitesi’nin fırlatmaya ve stabiliteye hazır olan Zafar uydusunun ikinci modelini hazırladığını söyledi.

Üniversite, uyduların tasarlanması ve üretilmesi için İletişim Bakanlığı ile sözleşme imzaladı.

Zafar 1 uydusu, uzay organizasyonuna teslim edildiği için üniversitenin ilk üretimi oldu. Ancak fırlatma cihazında teknik bir problem nedeniyle yörüngeye ulaşamadı.

Üniversitenin endüstriyel olarak ürettiği ikinci uydu Zafar-2’nin ilk uydudan daha iyi olduğu belirtiliyor

Türkgün