Dolar 32,3830
Euro 34,6213
Altın 2.389,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bu Milletin adı nedir…!

04/11/2018 16:31 | Son Güncellenme: 04/11/2018 16:34
A+
A-

Bu Milletin adı nedir…!

Tayyip Bey Bu günkü konuşmasında ”Bu Metne (Andımız metni )
baktığın zaman, bu metin içerik itibarıyla bu milletin kendisini, bu milletin kültür, medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değil.” diyor..
Ey Tayip Bey şu sorulara açık net cevap verirsen bu metinin hangi değerlerine uymadığını anlarız.

Soru 1- Bu millet kimdir adı nedir.? Siz hangi milletin cumhurbaşkanısınız..?

Cevabın ”bu millet” dediğin Uruguaysa Araplarsa Gürcülerse veya dünyanın herhangi bir yerinde bir ülkeyse çok haklısın uzaktan yakından bu metin onların değerlerine uymaz;çünkü Andımız Türküm diye başlar Türk Milletinin değerlerini içerir.

Yok Eğer Bu millet dediğin Türk Milleti ise tamda bu milletin alfabesinin ilk harfidir Çünkü Türküm deniliyor.

Sor 2- Doğruyum çalışkanım sözcükleri her millet için etik değerlerdir.Bu sözcüklerden gocunanlar tembel miskin ”ekmek elden su gölden ”zihniyetine aykırıdır.Bunu kast ediyorsan haklısın”doğru olmak çalışkan olmak ”ne zamandan beri bu milletin değerleri arasından buhar oldu.

Soru 3 – ”küçüklerimi korumak büyüklerimi saymak Türkün töresi İslamın temel kurallarındandır.
Bu sözcükler hangi kültür hangi medeniyet anlayışına uymaz açıklayın biz de anlayalım.

Soru 4 – ”Yükselmek ileri gitmek”sözcükleri bırakın beyni ile düşünenlere;mideleriyle düşünenlere bile aykırı bir durum yoktur. sanırım siz de bu kanaattesiniz…!

Soru 5 – ”Varlığım Türk Varlığına armağan olsun”nidası sözünün gereğini şu anda dağlarda bu soğukta siz biz rahat sıcak yataklarımızda uyuyup hayallare dalarken kahraman güvenlik güçlerimiz o sözün gereğini yapıyorlar varlıklarını Türk milletine armağan ediyorlar .Daha üç gün önce donarak şehit olan kahramanlarımız babalarının çiftliklerinde nöbet tutmuyorlardı.

Soru 6-Zurnanın zırt dediği yer.”Ne mutlu Türküm Diyene”Evet sıkıntın burada ancak milleti kendi sıkıntına ortak etme çünkü Türk Milletinin çok büyük bir çoğunluğu göğsünü gere gere Ne Mutlu Türküm diyene diyor bir takım çakaldan.üç beş oy daha fazla alayım diye millete böhtan etme.!

S0ru 7- Atatürk adı da ,isteseniz de istemezseniz de Türk Milletinin ortak adıdır. Çünkü Türkiye cumhuriyetinin kurucusu İstiklal savaşımızın kahraman Gazi Paşasıdır. Gazi Paşanın koltuğunda oturduğunuza göre sanırım proplem burada değil…!

Sonuç olarak Andımız tamda Türk Milletinin duygularının tercumanı Milletin kendisini bulduğu milletin kültür, medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metindir.

İpin ucu kimin elinde…?

Arkadaşlar ”AKP ve başındaki,İp ve başındakine niye hiçbir şey demiyor” diye soruyorlar..
İpin görevi bir bölen olmak değil mi görevini yapmıyor mu ..Evet bir bölen kimi bölmeye çalışıyor MHP’yi genel seçimde bu yöntemle kaç milletvekilimizi çaldılar çok .. Bu kimin işine geliyor kime yarıyor AKP ve başındakinin
Eee niye onlara laf söylesin,tekerlerine taş koysun;yakıtını verir bas gaza der.
İpçiler AKP’ye MHP’yi bırak onlarla kan uyuşmazlığın var,biz size daha yakınız demediler mi dediler hemde meclise girdikleri ilk gün.. ”kürt siyasal ”cümlesi bir yerlere mesajdı bunu bile anlamadınız mı…! İşlerine gelmediği gün Fetöden bir günde bunların ipini çeker AKP…Bunu biz biliyoruz da onlar bilmiyor mu ..!
Mahalli seçimler de bunun etkisi daha çok görülür.
3-5 oyla kaç yer bunların yüzünden bizden AKP’ye CHP’ye kayar hep beraber tanık olacağız.
Yerel seçimde AKP ittifaktan niye kaçındı şimdi daha iyi anlaşıldı mı..dostlar..!

İhsan Akan