Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

YouTube kullananlara kötü haber!

Binlerce müzisyen, gelir kaybettikleri gerekçesiyle YouTube’u Avrupa Birliğine (AB) şikayet etti

YouTube kullananlara kötü haber!
07/07/2016 01:04
A+
A-

AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker’e içerisinde çok sayıda  ünlünün imzası bulunan “Avrupamüzik sektörünün sürdürülebilir geleceğinin  güvenliğini sağlamak” başlıklı bir mektup gönderildi.

Bin kadar müzisyen ve söz yazarının imzasını taşıyan mektupta,  Google’ın YouTube hizmeti gibi kullanıcıların yüklememe yapabildiği uygulamalar  nedeniyle sanatçıların müziklerinin gerçek değerini alamadığı iddia edildi.

Mektupta, bu durumun sadece günümüz müzisyenlerine ve söz yazarlarına  zarar vermediği, bir sonraki nesil sanatçıların hayatta kalmalarını tehlikeye  attığı belirtildi.

Müzisyen ve söz yazarları, Avrupa liderlerinden ve AB Komisyonundan  telif hakkı yasasının gözden geçirilmesi ve sorunlarının çözülmesini talep etti.

 AB’ye verilen mektupta, aralarında, ABBA, Bryan Adams, Bruno Mars,  Coldplay, David Guetta, Eros Ramazzotti, Gwen Stefani, Lady Gaga, Maroon 5, Sting  ve Stromae gibi ünlülerin imzası bulunuyor.

ETİKETLER: ,