Dolar 47,7503
Euro 55,1290
Altın 6.787,59
BİST 14.110,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
32°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin Mesajı
12/08/2026 19:22
A+
A-

# Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail’in Batı Şeria ve Kudüs’teki uygulamalarına sert bir dille tepki gösterdi.

İsrail Politikalarına Eleştiri

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Batı Şeria ve Kudüs’teki eylemlerini eleştirerek, “Soykırımcı Netanyahu hükümeti tüm dünyanın gözü önünde Batı Şeria ve Kudüs’teki hukuk dışı tasarruflarını sürdürüyor” dedi. Bu uygulamaların Filistin Devleti’nin egemenliğini hedef aldığını belirtti: “Egemen Filistin Devleti’nin varlığı baltalanmaktadır. Bunu görmezden gelmek, buna kayıtsız kalmak mümkün değildir.”

Filistin’e Destek Vurgusu

 

Erdoğan, Filistin halkına verilen desteğin önemine dikkat çekerek, “Filistin’e destek olmanın başta İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi. Türkiye’nin Filistin davasına desteğinin süreceğini belirterek, “Türkiye olarak, biz de Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazze’nin Yeniden İmarı

 

Gazze’nin yeniden ayağa kaldırılması gerektiğine de dikkat çeken Erdoğan, “Gazze’de yeniden imar ve inşa sürecinin başlatılması ve güvenliğin temini için gerekli koşullar bir an önce sağlanmalıdır” dedi.

Kutsal Mekanların Statüsü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mescid-i Aksa ve diğer kutsal mekanların statüsüne yönelik girişimlere tepki göstererek, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve diğer mukaddes mekanlarda statükonun değiştirilmesine yönelik provokasyonlara özellikle şiddetle karşıyız” açıklamasında bulundu.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin Filistin davasına olan kararlı desteğini ve bölgedeki barışa yönelik hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.