Dolar 32,3446
Euro 34,8281
Altın 2.407,16
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Volkan Yılmaz: Üretken bir belediyeyiz

Volkan Yılmaz: Üretken bir belediyeyiz
28/01/2021 14:54
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı, Türkgün’e önemli açıklamalarda bulundu. 2020 yılını değerlendiren Yılmaz, “Üretken belediyecilik anlayışımız ile Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdik” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye olarak sadece vatandaşa hizmet anlayışıyla hareket etmediklerini, bunun yanında üretime dayalı projeler geliştirerek, Silivri’ye ve Türkiye’ye katma değer sağladıklarını söyledi. Çalışmalarını Türkgün’e anlatan MHP’li Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, herkese örnek olacak bir belediyecilik anlayışını ortaya koydu:

“Daha önceden 250 milyon lira borçla devraldığınızı söylemiştiniz. Şu anda Belediyenin mali durumu nasıl?”

Seçim kampanyamız döneminde şeffaf, adil, denetlenebilir, her kuruşun hesabının verildiği, her kuruşun aziz bilindiği bir yönetim anlayışı vaadinde bulunduk. Göreve gelir gelmez tasarrufa yöneldik. 2019 yılında bizden önceki yönetimin yaptığı bütçeyle devam ettik. 2019 yılı bütçe oranımız yüzde 80’e yaklaştı ve denk bir bütçeyle bitirdik.

Hiçbir borçlanma yapmadan, kredi kullanmadan, menkul veya arazi satışı yapmadan 2019 yılını tamamladık. 2020 yılı etrafı değerleyip toparladığımız ve hamle yılımız oldu. Hesaplar kesin olmasa bile bütçenin yüzde 90’ın üzerinde bir gerçekleşme oranı var. Hepsinden önemlisi yüzde 10 artı bütçedeyiz. Bütçeyi 300 milyon lira diye ifade edersek, yaklaşık 42 milyon lira bütçe fazlası var.

‘18 MİLYONLUK ÇÖP MALİYETİNİ 4 MİLYONA İNDİRDİK’

Bütçe fazlasının en büyük etkenlerinden biri Silivri Belediyesinin çöpünü ihale etmeyerek, kendi kaynaklarıyla, kendi araçlarıyla toplaması. İş insanlarının hibesiyle 55 tane aracı Belediyemize kazandırdık.

Yaklaşık 20 milyonluk bu araç parkurunu hibe mantığıyla kazandırdık. Yılda 18 milyon lira maliyeti olan çöpü 4 milyon liraya indirdik. Bu da şu demek; Silivri Belediyesi olarak yılda 14 milyon lira tasarruf ediyoruz. 39 ilçe arasında çöpünü kendi toplayan tek Belediyeyiz. Üretken bir Belediyeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi Belediyesi olarak arkadaşlara örnek olduğumuzu düşünüyorum.

‘PERSONEL BORÇLARINI KURUŞU KURUŞUNA ÖDEDİK’

Bütçe fazlası belediyelerde insanların alışık olmadığı bir durum. Üretken belediyecilik anlayışımızla kaynakları doğru kullandık ve tasarruf ettik. Partiliye, eşe dosta peşkeş çekilen yerlerinin ihalesini yaptık. Tarım arazilerinden tutun da sahildeki çay bahçelerine kadar kira alınmayan yerlerin tahsilatını yaptık ve hepsinin ihalesini güncelledik.

Silivri Belediyesi müteahhidine ve işçisine borcu olmadan, kasasında parayla yoluna devam edecek. Göreve geldiğimizde Belediyenin çalışanlarına olan kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, denge tazminatı ve ikramiyelerden oluşan tam 5 milyon lira borcu vardı. Hepsini ödedik. Mali disipline önem veriyoruz. Belediyenin kaynak ve para problemleri yok. Var diyen belediye başkanlarına şaşıyorum. Doğru yönettiğiniz zaman inanın kaynak çok.

“Mali konuların yanı sıra tarıma çok önem verdiniz. Silivri, İstanbul’un birçok ilçesinde olmayan topraklara sahip. Neler yaptınız?”

Silivri Belediyesi olarak geçen sezon 600 dönüm arazi ektik ve üretim yaptık. Bu sezon için tarımsal üretim planlamalarımızı tamamladık. Belediyemize ait tarımsal üretime elverişli tüm arazilerimizi en iyi şekilde değerlendirmek, Silivrili çiftçilerimize ve üreticilerimize destek olmak, ihtiyaç sahibi ailelerimiz için üretim yapmak adına daha önce hiç ekilmemiş 2000 dönüm araziyi üretime kazandırdık. 1000 dönüm araziye yüzde 100 yerli ve milli tohumluk arpa ile yine yüzde 100 yerli ve milli 500 dönüm buğday ektik. 500 dönüm ayçiçeği için yer hazırlığı yaptık.

‘7500 DÖNÜM ARAZİYİ TOHUMLA BULUŞTURDUK’

Belediye olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Çiftçiye Tohum Desteği Projesi ile geçen sezon Belediyemize ait 300 dönüm arazide yüzde 100 yerli ve milli arpa tohumu ektik. Hasattan elde ettiğimiz 120 ton ürünü 600 çiftçimize bedelsiz dağıttık. Çiftçilerimiz de bu tohumlardan, bu sezon 6000 dönüm yer ekti. Belediye olarak bu sezon ektiğimiz 1000 dönüm arpa tohumu ve 500 dönüm buğday ile birlikte toplamda 7500 dönüm araziyi tohumla buluşturmuş olduk.

‘SİLİVRİ İÇİN ÜRETİYOR TÜRKİYE İÇİN GELİŞTİRİYORUZ’

Tarımsal üretime yönelik birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bazıları şöyle:

Çiftçiye Tohum Desteği Projesi’nden elde edilen 5500 balya samanı 150 küçük ölçekli hayvancımıza yine bedelsiz olarak dağıttık.
75 dönüm arazimize ayçiçeği ektik. Yaptığımız hasat sonucu elde ettiğimiz üründen ve Antalya Yağ’ın destekleriyle 10 ton ayçiçek yağını, 5 litrelik tenekeler hâlinde 2000 ihtiyaç sahibi ailemize dağıttık.
45 adet kovanın bakım, onarımı yapılarak arı kolonileri yerleştirildi ve bu çalışmamızdan 450 kg bal elde ettik. l 40 dönüm arazimize nohut ektik. Hasat sonucu 3000 kg nohut elde ettik. Bu ürünleri de yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.
72 dönüm arazimize fasulye ektik ve 1000 kg ürün elde ederek yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıttık.
Atalık tohumlarımızdan 20.000 fide üreterek 70 dönüm yaş sebze ve meyve ekimi yaptık. Buradan yaklaşık 10 ton yaş ürün elde edeceğiz.
70 dönüm arazimizde 65 çeşit tıbbi aromatik bitki ekimi yaptık.
Seralarımızda 70.000 adet tıbbi aromatik bitki çeliği ürettik.
160 çeşit atalık çeşidimizin tohum çoğaltmalarını yaptık. Bölge çiftçilerimize bu tohumların dağıtımını gerçekleştireceğiz.
4 küçük ve 4 büyük olmak üzere toplam 8 serada, 1’inde topraksız tarım uygulamaları, 7’sinde sebze fidesi üretimi, deneme ve köklendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz her alanda Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz.
“Eğitimle ilgili neler yapıyorsunuz?”

Eğitimle ilgili ciddi çalışmalarımız var. 3 tane kreş projemiz var. İki tanesinin yerini İBB’ye tahsis ettik. Elginkan Vakfı ile birlikte 10 derslikli bir anaokuluna başlayacağız ve Silivri Belediyesi olarak biz işleteceğiz. Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarını, yetim çocukları ücretsiz, diğerlerini minik ücretlerle okutacağız. Amacımız kadınları iş ve sosyal hayata katabilmek.

30 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KURS

Yine pandemi sürecinde evinde bilgisayar ve interneti olmayan aileleri tespit ettik. Mahallelerde EBA Erişim Noktaları kurduk. Bakanlığımızın okullarda açmış olduğu noktalara ilave olarak çocuklarımızın burada eğitimlerine devam etmelerine imkân sağladık.

Evde Kurs Eğitim Sistemi’ni hayata geçirdik. İnternet ortamında kullanılan bu sistemde 2’den 12’nci sınıfa kadar tüm derslerin videoları yer alıyor. 30 bin öğrencimize ücretsiz olarak hediye ettik.

“Silivri’nin renkli evlerini sormadan geçmeyelim. İnsanlar alıştı mı?”

Proje alanı Boğluca Deresi sahil kesimi. Burası oldukça dağınık ve düzensiz bir hâldeydi. Hemen rekreasyon projesi hazırladık ve çalışmalara başladık. Şehrin içerisinden geçen kanal gibi düşünerek çevre düzenlemesi ve sokak iyileştirmesi yaptık. Şu anda İstanbul’da hatta bölgede olmayan muhteşem bir manzara ortaya çıktı. Vatandaşlarımız memnun, ilçemize gelen misafirlerimiz memnun. Tarihi Kısa Köprü’müz ve Silivri Köy Pazarı’mız aynı bölgede ayrı bir ihtişam katıyor. Herkesi Silivri’ye davet ediyoruz.

“Devam eden çalışmalarınıza kısaca değinir misiniz?”

Silivri geçmişte birçok afet olayına maruz kaldı. Sel ve deprem yaşadı. Ama bunlara rağmen herhangi bir çalışma yapılmamış geçmiş yıllarda. Biz ilk olarak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgemizi hazırladık. Belediyemiz bünyesinde SİYTAŞ adlı şirket kurduk. Bu şirket aracılığı ile kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. KİPTAŞ ve TOKİ gibi dönüşüm projeleri hedefliyoruz.

Yine 700 metrekare alan üzerine Afet Koordinasyon Merkezi’mizi kurduk. Doğal afetler sonrasında yaşanabilecek olumsuzluklarla hızlı ve etkin mücadele etmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. K9 arama köpekleri, asayiş ve güvenlik, enkaz kaldırma ve arama kurtarma timlerinden oluşan 100 kişilik bir ekip oluşturduk. Eğitimlerimizle özellikle yılda 15 bin kişiye afet bilinci eğitimi vereceğiz.

‘YÜZME HAVUZU PROJEMİZDE SONA YAKLAŞIYORUZ’

İstanbul’un yüzme havuzu olmayan tek ilçesi Silivri. Biz bunu ortadan kaldırmak ve geleceğin milli sporcularını yetiştirmek amacıyla Yüzme Havuzu Projemize başladık. 5 kulvarlı olimpik havuz, engelli ve çocuklar için çırpınma havuzu, 150 metrekareden oluşan 2 adet çok amaçlı spor alanı, 50 araç kapasiteli otopark alanı ve çocuk parkı ile tam bir spor tesisine dönüşecek.

‘MARKA KENT HAYALİMİZE YÜRÜYORUZ’

Geçen sene mottomuz ‘Marka Kent Mutlu Silivri’, bu sene ‘Silivri’de Hayat Var’. Mutlu insanların yaşadığı bir kasaba arzuladık. İnsanların bir kaçış rotası olarak Silivri’yi görmelerini ve ziyaret etmelerini istiyoruz; hayatlarını burada geçirmeye davet ediyoruz. Yazlık evlerde yaşam devam ediyor. Kültür-sanat, sağlık, spor, eğitim, tarım, ulaşım her alanda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Marka Kent hayalimize adım adım yürüyoruz.