Dolar 21,1349
Euro 22,6717
Altın 1.320,08
BİST 5.114,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 23°C

Teröristlere özgürlük vadetti! PKK medyasında Kılıçdaroğlu’na tam destek

Teröristlere özgürlük vadetti! PKK medyasında Kılıçdaroğlu’na tam destek
18/05/2023 23:50
A+
A-

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından HDP ve PKK’lılar Kılıçdaroğlu’na desteklerini sürdürüyor. Terör örgütü PKK’nın yayın organında Kemal Kılıçdaroğlu’na destek isteyen HDP’li vekil Serhat Eren, ‘Belediyelerimize kayyum tayin edilememesi için, cezaevlerinde olan on binlerce arkadaşımızın özgürlüğü için, 28 Mayıs’ta sandığa gidin’ dedi.

HDP, 14 Mayıs seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıklamıştı. Bunun üzerine Kandil’de PKK’nın sözde elebaşları da yaptığı açıklamalarla Kılıçdaroğlu’na destek açıklamaları geldi.

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından HDP ve PKK’lılar Kılıçdaroğlu’na desteklerini sürdürüyor. Son olarak HDP/YSP milletvekili Serhat Eren PKK’nın yayın organında Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istedi.

KAYYUM ATANMAMASI İÇİN, CEZAEVLERİNİN BOŞALMASI İÇİN OYLAR KILIÇDAROĞLU’NA
HDP’nin milletvekili Serhat Eren, PKK’nın yayın organı Meyda Haber’de yaptığı açıklamada, belediyelere kayyum atanmaması ve cezaevinde yatan PKK’lı teröristlerin tahliyesi için sandığa gidin çağrısı yaptı.

Eren açıklamasında, “Belediyelerimize kayyum tayin edilememesi için, cezaevlerinde olan on binlerce arkadaşımızın özgürlüğü için, 28 Mayıs’ta inançla karalılıkla sandığa gidin. ifadelerini kullandı.

KANDİL VE PKK’DAN PEŞ PEŞE DESTEKLER
14 Mayıs seçimleri öncesi, PKK’nın elebaşlarından Bese Hozat, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmış ve AK Parti, MHP ittifakı iktidara geldiği takdirde PKK ile mücadeleye devam edeceğini belirtmişti.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI
Bebek katili, teröristbaşı Abdullah Öcalan için özgürlük isteyen Hozat, “Dünya çapında ve güçlü bir sahiplenme gelişiyor. Ve bu sahiplenme beraberinde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için de güçlü bir mücadele gücü ortaya çıkarıyor. Dikkat edersek; Önderliğin fiziki özgürlüğü için mücadele artık giderek dünyaya yayılıyor. Ciddi bir sahiplenme dünya çapında gelişiyor. Evrenselleşen bir mücadele haline geliyor. Bu son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ PERVİN BULDAN: SEÇİMDEN SONRA SELAHATTİN DEMİRTAŞ CEZAEVİNDEN ÇIKACAK
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs seçimleri öncesi Kocaeli’nde düzenlediği mitingde, terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP’lilerin 14 Mayıs seçimleri sonrasında cezaevinden çıkacağını söylemişti. 7’li koalisyon cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını duyuran Buldan, “Selahattin de, Figen de, Gülten de, Sebahat de, Ayla da bütün arkadaşlarım o cezaevlerinden çıkacaklar. Halkımızın gücüyle çıkacaklar. Seçimlerde elde edeceğimiz başarıyla çıkacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Türkgün