Talip Geylan: Mülakat sistemi bozuldu
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işleyen mülakat sisteminin bozulduğuna dikkat çekerek, atamaların gecikmesinin yargıya taşınmış olmasına bağlanarak sorumluluktan kaçınıldığını söyledi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarındaki mülakat sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletli işleyen sistemin bozulduğunu belirtti.
kpss puanı ölçüsünde mülakat puanı verilmeli
Danıştay’ın kararını etkisiz hale getirmek için öğretmenler adaylarına KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verilmesi gerektiğini kaydeden Talip Geylan, açıklamalarında şunları kaydetti:
“MEB, öğretmen mülakatlarında 2018’den beri KPSS puanına mütenasip puan veriyor ve böylece hiçbir hak kaybına mahal vermeden sınav başarısına göre objektif bir şekilde öğretmenlerimizi okullarımızla buluşturuyordu.
Yani MÜLAKATIN, öğretmen atamalarındaki etkisi % 0 idi.
Fakat MEB, amaç ve niyetini anlayamadığımız ve makul bir gerekçesi de olmayan bir tavırla, yönetmelik değişikliğine giderek, güya mülakatın etkisini %100’den % 50’ye düşürdü!
Oysaki gerçek % 0 olan mülakatı, yeniden atamalarda belirleyici hale getirilmiş olduğudur.
Hem beş yılı aşkındır sorunsuz ve adaletle işleyen sistemi bozacaksınız, hem de atamaların gecikmesini sürecin yargıya taşınmış olmasına bağlayarak sorumluluktan kaçacaksınız!
Yok öyle yağma!
Gelinen noktada Bakanlığın yapacağı tek bir şey vardır: Atama hakkı kazanmış 20 bin meslektaşımıza KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı vererek, Danıştay’ın kararını etkisiz hale getirmek.
Böylece yargı sonucunu beklemeye de gerek kalmayacaktır.
Aksi takdirde, mahkeme sonucu ve güvenlik soruşturması beklenirse, 2023 KPSS sonucuna göre atanma hakkı kazanmış genç öğretmenlerimizin göreve başlaması 2025’e bile uzayabilecektir…
Türkiye’de iktidar değişmedi!
Öğretmen ataması gibi temel bir meselede böylesi apar topar bir değişikliğe gidilmesi mesnetsiz olmasının yanı sıra, 22 yıllık iktidar tecrübesini de tahkir etmek anlamına gelmektedir.”
KAYNAK: Türkgün