Dolar 44,7613
Euro 53,0254
Altın 6.942,90
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ADA FUTBOLUNA İZLANDA’DAN SONRA CEBELİTARIK ŞOKU

ADA FUTBOLUNA İZLANDA’DAN SONRA CEBELİTARIK ŞOKU
13/07/2016 12:11
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turundan rahat bir galibiyetle İskoçya’ya dönmeyi bekleyen son şampiyon Celtic, kadrosunda profesyonel olmayan futbolcu barındıran Cebelitarık’ın Lincoln Red Imps takımına 1-0 yenilerek sürpriz bir sonuca imza attı.

Ada futbolu son iki ayda favori çıktığı maçlarda aldığı yenilgilerle şok yaşıyor. Fransa’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İzlanda’ya maçın ilk 18 dakikasında yediği gollerle 2-1 yenilerek evine dönen İngiltere Milli Takımı’nın ardından, dün gece de İskoçya’ya tur için avantajlı bir skorla dönmesi beklenen Celtic, kadro değeri 600 bin sterlin olan Cebelitarık ekibi Lincoln Red Imps’e 34 yaşındaki polis memuru Kyle Casciaro’nin 48. dakikada attığı golle mağlup oldu.

Premier Lig ekiplerinden Liverpool’un görevine son vermesinin ardından mayıs ayında Celtic’in başına getirilen 43 yaşındaki Kuzey İrlandalı teknik adam Brendan Rodgers, maç sonrasında “Utanılacak bir şey yok.” dese de kadrosunda itfaiyeci, polis, taksici ve gümrük memurunun bulunduğu Cebelitarık ekibi karşısında alınan yenilgiye basının yanı sıra taraftarlar da sosyal medyadan tepki gösterdi.

Birleşik Krallık’ın deniz aşırı toprağı olan, ekonomisi off-shore bankacılığı, internet üzerinden bahis ve turizme dayanan 30 bin kişinin yaşadığı Cebelitarık’taki maçlarını 5 bin kişilik Victoria Stadı’nda oynayan Lincoln Red Imps, ligde son 14 yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmıyor. 1976 yılında kurulan ve yaş ortalaması 26 olan kırmızı-siyahlı ekibin, toplam 22 şampiyonluğu bulunuyor.

Haberi, teknik direktör Rodgers’ın fotoğrafları ve “Cebelitarık şoku”, “Celtic’in en kötü hali” gibi manşetlerle okurlarına duyuran gazeteler de İskoç ekibinin tarihindeki en kötü mağlubiyetlerinden birini aldığı yorumunu yaptı.

 

aa