Dolar 44,7647
Euro 52,8602
Altın 6.937,27
BİST 14.263,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP Lideri Bahçeli’ye Teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP Lideri Bahçeli’ye Teşekkür
15/04/2026 13:28
A+
A-

# Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP Lideri Bahçeli’ye Teşekkür

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu sert bir dille eleştirirken, MHP Lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere Türkiye ve şahsına yönelik sözlere tepki gösteren tüm siyasetçilere teşekkür etti.

‘Türkiye Sıradan Bir Devlet Değil’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan bir devlet olmadığını vurguladı. Şahsına ve Türkiye’ye yönelik dil uzatanlara karşı net bir duruş sergileyerek şunları söyledi:

> “Türkiye Cumhuriyeti devleti sıradan bir devlet değildir. Hiçbir güç Türkiye’ye ve Türkiye Cumhurbaşkanı’na parmak sallayamaz. Tayyip Erdoğan olarak, şahsım ve tüm dava arkadaşlarım; hepimiz İstiklal Marşı ‘Korkma’ nidasıyla başlayan kahraman bir milletin evlatlarıyız. ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım…’ Bu millete zincir vuracağını zanneden gafiller; gerektiğinde dağları yırtacak kudret, kuvvet ve kararlılığa sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmasınlar.”

‘Hadsizlere Karşı Tepki Gösterenlere Teşekkür Ediyorum’

 

Erdoğan, konuşmasına devam ederek, Devlet Bahçeli ile birlikte Türkiye ve şahsına yönelik hadsizlikler karşısında tepki gösteren tüm siyasetçilere teşekkür etti:

> “Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte ülkemize ve şahsımıza yönelik hadsizlikler karşısında tepki gösteren tüm siyasetçilere teşekkür ediyorum. Farklı kulvarlarda millete hizmet mücadelesi veren siyasi partilerin, söz konusu Türkiye ve milli gururu olunca ortaya koydukları müşterek tavrı kıymetli.”

Bu açıklamalar, Türkiye’nin ulusal çıkarları ve gururunu koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Erdoğan’ın konuşması, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaparken, siyasetin farklı kulvarlarında yer alan liderlerin ortak bir noktada birleşmesinin önemini de ortaya koydu.

Kaynak: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.