Dolar 45,5176
Euro 52,9944
Altın 6.644,89
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Sert Tepki

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Sert Tepki
21/04/2026 20:54
A+
A-

# Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Sert Tepki

Ömer Çelik’in Açıklamaları

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i sert sözlerle eleştirdi. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Özel’in TBMM grup toplantısındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Ömer Çelik, “O çirkin ifadeleri Özgür Özel’in kendisine iade ediyoruz. O çirkin ifadelerin yakıştığı yer kendisinin yanıdır,” diyerek, Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Netanyahu ile aynı cümlede zikretmesinin siyasi bir zavallılık örneği olduğunu vurguladı.

Özgür Özel’e Yönelik Eleştiriler

 

Çelik, Özgür Özel’in zihniyetini eleştirerek, Özel’in Hamas’a terör örgütü diyen ve Filistinli çocuklara İsrailli diyen bir zihniyete sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin hassasiyetini sorgulamasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

Çelik, Özel’in bu tür ifadeleri Gazze, Batı Şeria veya Kudüs’te kullanması halinde Filistinli kardeşlerden alacağı cevabı görmesi gerektiğini savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin konusundaki hassasiyetinin sorgulanmasının, Filistinliler tarafından “Netanyahu zihniyetinin iş birlikçisi” olarak değerlendirileceğini belirtti.

 

Ömer Çelik’in açıklamaları, AK Parti ile CHP arasında Filistin meselesi üzerinden yaşanan gerginliği daha da artırmış durumda. Çelik’in sert sözleri, partiler arası siyasi çekişmenin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Türkgün / / Demirören Haber Ajansı