SPK’den Dev Operasyon: Tera Finansal İşlemlerinde 37 Kişiye Suç Duyurusu
# SPK’den Dev Operasyon: Tera Finansal İşlemlerinde 37 Kişiye Suç Duyurusu
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Finansal Yatırımlar Holding işlemlerinde tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle ciddi adımlar attı. İncelemeler sonucunda, 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve 24 kişinin lisans ve yetki belgeleri iptal edildi.
37 Kişiye Suç Duyurusu
SPK, Tera Finansal Yatırımlar Holding hakkında yürütülen detaylı incelemeler sonucunda, birçok kişiyi ve tüzel kişiyi kapsayan bir dizi yaptırım uygulama kararı aldı. Bu kapsamda, Emre Tezmen, Emir Münir Sarpyener, Abdülkadir Özkan, Kerem Alkin ve diğerleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Borsa ve Piyasalarda 2 Yıl İşlem Engeli
Kurul, söz konusu 37 kişi ile birlikte Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Tera Portföy Yönetimi AŞ’ye de ciddi yaptırımlar uyguladı. Bu kişiler ve kuruluşlar için Borsa İstanbul ve diğer organize piyasalarda 2 yıl süreyle işlem yapma yasağı getirildi.
Lisans ve Yetki Belgelerinin İptali
SPK, işlemleri denetim altına almak amacıyla bazı kişilerin lisans ve yetki belgelerinin iptal edilmesine karar verdi. Emir Münir Sarpyener, Ethem Umut Beytorun, Ecem Tuğçe Akçay gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 24 kişinin lisansları iptal edildi. Bu karar, sektördeki güveni artırmak ve haksız rekabetin önüne geçmek amacı taşımaktadır.
Bu operasyon, SPK’nın sermaye piyasalarındaki şeffaflık ve doğruluk ilkelerini koruma kararlılığının bir göstergesi olarak dikkat çekmektedir.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı