Dolar 49,2705
Euro 55,2972
Altın 6.644,78
BİST 12.265,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Çar 16°C

MHP Lideri Devlet Bahçeli den Terörsüz Türkiye Mesajı: sözümüz sözdür

MHP Lideri Devlet Bahçeli den Terörsüz Türkiye Mesajı: sözümüz sözdür
10/10/2026 19:29 | Son Güncellenme: 10/10/2026 21:01
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 24. dönem eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katıldı. Tören, MHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi ve Bahçeli, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gündemdeki Konular ve Bahçeli’nin Değerlendirmeleri

 

Lider Bahçeli, gündemdeki önemli meseleler hakkında görüşlerini paylaştı. Özellikle fon soruşturması ve Terörsüz Türkiye süreci üzerine açıklamalarda bulundu.

Fon Soruşturması Hakkında

 

Bahçeli, fon soruşturması üzerinden yapılan yorumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hukuki süreç tamamlanmadan kişilerin suçlanmasının yanlış olduğunu belirterek, bakanlar hakkında henüz sonuç alınmadan suçlamalar yöneltilmesini eleştirdi. Bahçeli, iddialar karşısında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Terörsüz Türkiye Süreci

 

MHP Lideri ayrıca, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin kararlılığını ifade etti. “Geri dönüş yoktur, sözümüz sözdür!” diyerek, terörle mücadeledeki kararlılığını ve bu süreçteki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Bahçeli, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe ulaşabilmesi için gerekli adımların atılmasının önemine vurgu yaptı.

Bahçeli’nin bu açıklamaları, parti politikalarını ve Türkiye’nin geleceğine dair vizyonunu ortaya koyarken, MHP’nin bu süreçteki rolünü de öne çıkardı. Lider Bahçeli’nin mesajları, partinin ulusal güvenlik konularındaki hassasiyetini ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Fon konusu gündeme taşınır taşınmaz değişik yorumlar yapılmakta. Hukuken sonuca bağlanmadan sorgulamalar yapılarak herkesi suçlamayı siyasi marifet olarak kabul etmektedirler. Bu yanlış bir yoldur. “Bakanlarımızı daha sonuç almadan böyle suçlamalar yöneltmek, isimlerinden kimler olduğunu tahmin ederek bazı yorumlar sunmak, siyasete ihanettir. Bu memlekete hizmet eden her insan eli öpülecek insandır. Suçlarken çok dikkatli olmalıyız. Bir suç varsa gereği yapılmalıdır.”

Fon soruşturması için “Sabırlı olun” mesajı
Konu gündeme gelir gelmez farklı siyasi anlayışlardan kişilerin çeşitli değerlendirmeler yaptığını belirten Lider Bahçeli, henüz hukuki inceleme yapılmadan sorgulama ve suçlamalarda bulunulmasının yanlış olduğunu söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Biraz sabırlı olmalarında fayda var. İftira, yalan ve dolana fırsat tanır. Muhalefet ne olduğu belli olmadan suçlama yapıyor. Herkesi suçlamak yanlıştır. Suçlarken dikkat edilmeli, suç varsa gereği yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, açıklamalarında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Sürecin sağlıklı ilerlediğini belirten MHP Genel Başkanı, Türkiye’nin bu konuda önemli mesafe katettiğini söyledi.

Lider Bahçeli,

“Terörsüz Türkiye çalışmaları sağlıkla yürümektedir. Türkiye önemli mesafeler katetmiştir. Terörsüz Türkiye artık bir devlet politikası haline dönüşmüştür. Meclis’te komisyonlar teşekkül etmiştir. Yasa çok yüksek bir oranda kabul görerek uygulamaya geçmiştir. Şimdi o yasa çerçevesinde bazı kurulların oluşturulması ve faaliyetine başlaması gerekmektedir.”

“Terörsüz Türkiye” sürecinin devamına ilişkin kararlılık mesajı veren MHP Lideri Devlet Bahçeli, terörle mücadelede geri dönüşün mümkün olmadığını ifade etti. Ülkeyi seven herkesin kardeşlik ruhuyla hareket etmesi gerektiğini belirten MHP Lideri, yasanın öngördüğü kurumların kurulması ve gerekli sorumlulukların ilgili taraflara verilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, sürecin bundan sonraki aşamasında siyasallaşma koordinatörlüğüne ve İmralı’da bulunan kişiye ilişkin değerlendirmesinde ise şu ifadeleri kullandı:

“Bunlardan bir tanesi de barış sürecinde siyasallaşma koordinatörlüğü, İmrarı’da bulunan kişinin de hakkıdır. O sıfatı da ona vermek suretiyle olayları tamamen fesh etmek, silahları bırakmak, devlete isyan etmek ve siyaseten şiddet kullanmaktan 27 Şubat 2025’te, 27 Şubat 2026 tarihinde yapmış olduğu tutarlı ve değerli açıklamalarını kabul ederek toplum olarak tam destekle Türkiye Cumhuriyeti’nin bu politikasına devam etmelerini sağlamak lazımdır.”

Cumhurbaşkanı’nın da Meclis ile birlikte düşünceler geliştirerek süreçte kararlılıkla çalışmaları sürdürdüğünü belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin terörden arınmış, bölgede lider konumda ve huzur içinde yaşayan bir ülke olması için çaba gösterilmesinin herkesin görevi olduğunu söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin süreçteki tutumuna ilişkin kararlılık mesajını ise şu sözlerle dile getirdi:

“Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak sözümüz sözdür. Ne söylemişsek arkasındayız. Geri dönüşümüz de yoktur. Bunu da herkes bilmesi lazımdır.

”29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN HAZIRLANAN MARŞ HAKKINDA
Marşın hazırlanmasına ilişkin konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ekim ayının Cumhuriyet’in kuruluş sürecine ve gelişimine katkı sağlayan bir dönem olduğunu belirtti. Marşı beğendiğini ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, marşa ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Ekim ayı Cumhuriyet’e girişimizin, Cumhuriyet’in gelişmesinin katkı sağlandığı bir dönemdir. Marş da güzel olmuştur. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Yazana beslemeyenleri de kutluyorum.”

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.