MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan Açıklama
# MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TBMM’ye sunulan “Millî Dayanışma ve Toplumsallaşmanın Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi” hakkında bilgi verdi. Teklifin, gelecek hafta Meclis’te 430’un üzerinde oyla kabul edilerek yasalaşmasının beklendiğini belirtti.
Teklifin Hazırlanma Süreci
Yıldız, kanun teklifinin hazırlanmasında büyük titizlik gösterildiğini vurguladı. Teklif, **ulusal ve uluslararası yüksek yargı içtihatları**, **doktrin tartışmaları** ve **dünyadaki örnekler** göz önünde bulundurularak, Türkiye’ye özgü bir modelle oluşturulmuştur. Teklif, toplamda 360 imzayla Meclis’e sunulmuştur.
Yasalaşma Süreci ve Beklentiler
Feti Yıldız, teklifin önümüzdeki hafta başında Gazi Meclis’te 430’un üzerinde bir oyla kabul edilmesinin beklendiğini dile getirdi. Yasanın yürürlüğe girmesi için ise PKK/KCK terör örgütünün fiili varlığının sona erdiğinin ve kontrolü altındaki silah ve mühimmatın teslim edildiğinin tespit edilmesi gerekmektedir. Bu tespitlerin Milli Güvenlik Kurulu Kararı ile teyit edilip Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yasa yürürlüğe girecektir.
Bu açıklamalar doğrultusunda, MHP’nin bu yasa teklifine verdiği önem ve beklentilerin yüksek olduğu görülmektedir. Yıldız, sözlerini “Hayırlı uğurlu olsun.” dilekleriyle noktaladı.
Kaynak: / Bengütürk