Dolar 44,7613
Euro 53,0254
Altın 6.942,90
BİST 14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Erdoğan’dan yeni parti sorusuna net yanıt: Kendi yollarına gider

Erdoğan’dan yeni parti sorusuna net yanıt: Kendi yollarına gider
05/07/2019 17:07
A+
A-

Erdoğan’dan yeni parti sorusuna net yanıt: Kendi yollarına gider


Yeni parti iddialarıyla ilgili konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, mevcut AK Parti milletvekillerinden kimsenin böyle bir durumun içinde olmadığını söyledi. Erdoğan, “Bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim yoldaşımızdır, dava arkadaşımızdır. Olmayanlar da kendi yollarına gider.” dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şuanki AK Parti milletvekillerinden hiç kimsenin yeni parti oluşumunda yer almadığını söyledi. Erdoğan, Hz. Ali Camisi’nde cuma namazını kılmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içinde böyle bir şey söz konusu değil”

Partiden bazı isimlerin yeni parti kurma hazırlığı olduğu iddialarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Şu anda benim partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içinde böyle bir şey söz konusu değil ama partimle şu anda hiçbir ilişkisi olmayanların bu tür bir çalışması varsa bu da ayrı bir konu. Ona benzer haberleri biz de sizlerden duyuyoruz, başkalarından duyuyoruz. Bugüne kadar buna benzer olayları biz geçmişte de biliyorsunuz çok yaşadık. Hatta grup kuracak şekilde milletvekili sayısıyla aramızdan ayrılanlar oldu. Ama şimdi tarih oldular. Kimse onları hatırlamıyor bile. Bunda sonra bir başkaları yine aynı şekilde ayrıldılar, onlar da yine tarih oldu. Daha sonra bir başkası, o da tarih oldu.”

“Bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim dava arkadaşımızdır”

Erdoğan, bu tür durumların her siyasi partinin yaşam süreci içerisinde yaşanan hadiseler olduğunu belirterek, “Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı hep yoldaş olarak gördük ama maalesef yoldaş olmaktan çıkıp çok daha farklı istikamete gidenler oldu. Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Onun için bu noktada çok da fazla bunları dert edinmiyoruz. Bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim yoldaşımızdır, dava arkadaşımızdır. Olmayanlar da kendi yollarına gider, biz de yolumuza devam ederiz.” diye konuştu.

Kaynak: Türkgün