Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 13°C

CHP PYM ÜYESI DURSUN BULUT, BDP IÇIN OY ISTEDI

CHP PYM ÜYESI DURSUN BULUT, BDP IÇIN OY ISTEDI
13/03/2014 12:47
A+
A-

Siirt’e gelen CHP Parti Meclis Üyesi (PYM) Dursun Bulut, Siirt’te Ak Parti’nin kazanmaması için BDP’ye oy verilmesini istedi.

Beraberindeki heyetle partisinin bölge çalışmalarını incelemek üzere Siirt’e gelen CHP Parti Meclis Üyesi (PYM) Dursun Bulut, Siirt’te Ak Parti’nin kazanmaması için BDP’ye oy verilmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından öğretmen Evi’inde düzenlenen aday tanıtım programında konuşan Bulut, “Oyunuzu eğer CHP’ye vermiyorsanız, çok açık söylüyorum size, burada kendinize çok yakın olan BDP’ye oy verip bu hükümetten kurtulmamız lazım” dedi.
Bulut, “1991’lerde bu bölgede o bölünmelerin olmadığı dönemde bütün çoğunluktaki belediyeler bizim elimizdeydi. O dönemde biz birinci partiydik. Sonra böldüler, bölmeyle de kalmadılar doğuda hepimize kabus yaşattılar. 20 yıldan fazla bu bölgede insanlarımız öldürüldü, katledildi ve insanlarımızda huzur kalmadı. Köyler ve dağlar yakıldı. İki sene önce Tunceli festivaline gittiğimde o dağlardaki dumanlar hala gözümün önünde. Devlet bu bölgedeki insanlarımıza üvey evlat muamelesi yaptı, bu yetmez imha etti. Biz sürekli bunlara karşı çıktık karşı çıkacağız. Bizim partimiz kalıcı barışın sağlanması için üzerine ne düşüyorsa yaptı ve yapacaktır. Önümüzdeki günler yeniden birlikte mücadele etmenin günleridir. Önümüzdeki seçim nemlidir. Türkiye’de hepimizi kandırarak, iktidara gelen şu anki iktidarın 11 yıl içinde neler yaptığını artık hepimiz bilmekteyiz. 30 Mart’ta herkese ciddi görevler düşmektedir. Biz 30 Mart’ta halktan yana olan cumhuriyet halk partisine, eğer cumhuriyet halk partisin vermiyorsanız, çok açık söylüyor size, burada kendinize çok yakın olan BDP’ye oy verip bu hükümetten kurtulmamız lazım” dedi.
Düzenlenen etkinlik, verilen yemekle sona erdi.

iha