Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Ruslar Attila’nın tacını çaldı!

Ruslar Attila’nın tacını çaldı!
19/12/2022 23:17
A+
A-

Ruslar Attila’nın tacını çaldı!

Dünyanın en değerli eserlerinden biri olan Attila’nın 1500 yıllık altın tacı, Ukrayna’daki müzeleri yağmalayan Rus askerler tarafından çalındı. Tacın nerede ve kimde olduğu bilinmiyor.

 

Uzmanlar, Rus askerlerinin yağmaladığı Melitopol’deki bir müzeden kaçırılan değerli taşlarla işlenmiş 1.500 yıllık altın tacın yanı sıra İskit altınlarının da yerinin bilinmediğini söyledi. Başkent Kiev’deki Ulusal Arkeoloji Enstitüsü’nden Serhii Telizhenko, işgalden sonra bu denli büyük ölçekli kayıpla karşılaşacaklarını hayal edemediğini ifade etti.
Ukrayna’nın doğusundaki Rus işgalinin hızının birçok müzenin tahliye planlarını uygulamak için zaman bulamamasına neden olduğunu belirten Telizhenko, Donetsk bölgesindeki Lyman’daki yerel tarih müzelerinin ve Luhansk’taki Rubizhne’nin tahrip edildiğini ve koleksiyonların akıbetinin bilinmediğini söyledi. Rus medyasından elde edilen istihbaratta pek çok müzeye ait koleksiyonun Kırım’a götürüldükten sonra Rusya’nın iç bölgelerine kadar taşındığı belirtiliyor.

 

Odesa’nın Arkeoloji Müzesi ve ülkenin en önemli İskit altın koleksiyonunu elinde bulunduran Melitopol’daki bir müze eserlerini güvenli yere taşıyan müzelerden. Harkov Arkeoloji Müzesi Müdürü Irina Shramko ve meslektaşları, gecelerini İskit ve tunç çağı hazinelerinin yakınında nöbet tutarak geçirdiklerini dile getiriyor.
Kaynak: Milliyet

 

 

Kaynak: Turkgün