Dolar 34,2271
Euro 37,9361
Altın 2.921,91
BİST 9.229,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 27°C
Cum 29°C
Cts 27°C
Paz 22°C

Pakistan’dan Fransa’ya çağrı: Ayrımcı tutumları bırakın

Pakistan’dan Fransa’ya çağrı: Ayrımcı tutumları bırakın
21/02/2021 15:57
A+
A-

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, ‘ayrılıkçı’ yasa tasarısının gündemde olduğu Fransa’ya ‘ayrımcı tutumları’ bırakması çağrısı yaptı

Radyo Pakistan’ın haberine göre, Alvi, başkent İslamabad’da dini özgürlükler ve azınlık haklarıyla ilgili bir seminerde konuştu.

Fransa’da Müslümanları hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilen ve “ayrılıkçı” olarak bilinen yasa tasarısına değinen Alvi, Fransa’dan Müslümanlara karşı ayrımcı tutumlarını pekiştirmeyi bırakmasını istedi.

Alvi, ifade ve inanç özgürlüğü adı altında Hz. Muhammed’e hakaret etmenin tüm İslam ümmetine saldırı sayıldığını vurguladı.

– TASARI, SENATODA GÖRÜŞÜLECEK
Yaklaşık 6 milyon Müslüman’ın yaşadığı Fransa’da Müslümanları hedef alan bir yasa tasarısı hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin 2020’de hazırladığı ve adının başlarda “İslamcı ayrılıkçı” olduğu ancak gelen tepkiler üzerine “Cumhuriyet Prensiplerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” şeklinde değiştirilen tasarı, Fransa’daki Müslüman toplumu hedef gösterdiği, hayatlarının neredeyse her alanına kısıtlamalar getirdiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Tasarı, camiler ve bu camilerin idaresinden sorumlu derneklere yönelik müdahalenin yanı sıra Müslümanlara ait dernek ve sivil toplum kuruluşlarının finansmanını denetim altına almayı öngörüyor.

Ulusal Mecliste 16 Şubat’ta kabul edilen tasarı, 30 Mart’tan itibaren Senatoda görüşülecek. Tasarının burada oylaması yapıldıktan sonra tekrar Ulusal Meclise gelmesi bekleniyor.

Başkent Paris’te çok sayıda sivil toplum kuruluşu, gazeteci, akademisyen ve insan hakları savunucularından oluşan Ayrılıkçı Yasa Tasarısı Karşıtı Koordinasyonun çağrısıyla tasarı protesto edilmişti.

Eylemciler, tasarısının Müslümanlara karşı ayrımcılığa yol açacağı gerekçesiyle tepki göstermişti.

Tasarı, Fransa’da ve birçok ülkede insan hakları savunucuların ve Müslümanların tepkisine neden oluyor.AA

Kaynak: Türkgün