Dolar 28,9030
Euro 31,3371
Altın 1.889,59
BİST 8.082,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Çar 14°C
Per 10°C
Cum 8°C
Cts 10°C

O iki ülke Çin’e karşı ittifak kurdu! Dünya savaşı mı geliyor?

O iki ülke Çin’e karşı ittifak kurdu! Dünya savaşı mı geliyor?
06/11/2022 20:19
A+
A-

Japonya ve İngiltere olası bir Çin-Tayvan savaşına karşı askeri anlaşma imzalıyor. Savunma alanındaki anlaşma ile iki ülke birbirine asker konuşlandırabilecek ve ortak tatbikatlar yapabilecek.

Çin ile Tayvan arasındaki gerilim Tokyo yönetimini savunma alanında yeni ortaklıklar yapmaya itti. Japonya ve İngiltere arasında askeri anlaşma imzalanacak.

Çin’in tehdidine karşı birlik oldular
Aralık’ta “büyük bir savunma anlaşması” imzalayacak olan İngiltere ve Japonya Çin’in artan tehdidine karşı caydırıcılığı artırmayı hedefliyor.

Financial Times’ın aktarığına göre Karşılıklı Erişim Anlaşması (RAA) imzalayacak olan iki ülke Ocak’ta benzer bir mutabakata daha imza atmıştı.

Japonya savaşa mı hazırlanıyor?
Japonya’nın İngiltere hamlesi ile olası bir Çin-Tayvan savaşına hazırlanmak için müttefikleri ve ortaklarıyla derin savunma bağları kurduğu düşünülüyor.

Ortak tatbikat yapacaklar
İngiltere ve Japonya, savunma alanındaki anlaşmanın ortak tatbikatlar yapabilecek ve lojistik işbirlikleri kolaylaşacak. İki ülke ayrıca, birbirlerine asker konuşlandırabilmeleri için yasal çerçeve oluşacak.

Kaynak:Türkgün