Dolar 27,0539
Euro 28,8245
Altın 1.675,34
BİST 7.717,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Açık
İstanbul
29°C
Açık
Cum 31°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Moody’s’ten Türk bankalarıyla ilgili yeni karar

Moody’s’ten Türk bankalarıyla ilgili yeni karar
15/08/2023 22:00
A+
A-

Moody’s’ten Türk bankalarıyla ilgili yeni karar
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, son yayınlanan Türkiye analizinde yeni ekonomi ekibinin, para ve maliye politikasının yönünü kademeli olarak düzeltmeye başladığını belirtmişti.

Kuruluşun analizinde ortodoks politikaların sürmesi ve dengesizliklerin azalmasıyla görünümün pozitife dönebileceği ve not artışı olabileceği kaydedilmişti.

Yayınlanan analizin ardından bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

NEGATİFTEN DURAĞANA ÇEVRİLDİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi.

Moody’s’in açıklamasında “Türk bankaları için faaliyet ortamı zorlu ve değişken olmaya devam etmektedir” dendi.

Açıklamada, ekonomik büyümede beklenen yavaşlama ve yüksek seyretmeye devam eden enflasyon nedeniyle notu aşağı çekildiği kaydedildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bununla birlikte, hükümetin politika yapımında Ortodoksluğa dönmek için attığı ilk adımlar Mayıs 2023’teki seçimler Türk bankaları için faaliyet koşullarını destekleyici niteliktedir. Çok yüksek enflasyon, daha yüksek vergiler ve liranın değerinin daha da düşmesi tüketici harcamalarını ve borçluların geri ödeme kapasitesini zayıflatarak bankaların varlıklarını baskı altına alır. Döviz kurunda değer kaybı ve 2022’ye kıyasla daha yavaş olmakla birlikte kredi hacminde genişleme, görünüm döneminde sektörün sermaye yeterliliğini zorlayacaktır. Kârlılık normalleşecek 2022’de kaydedilen zirvelere kıyasla azalmış olsa da yine de güçlü kalmaya devam etmektedir.”

 

Kaynak:Türkgün/AA-Anadolu Ajansı