Dolar 32,3783
Euro 34,7616
Altın 2.409,38
BİST 10.111,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

HACKERLARIN E-POSTA TUZAĞINA DIKKAT!

HACKERLARIN E-POSTA TUZAĞINA DIKKAT!
14/07/2013 13:50 | Son Güncellenme: 14/07/2013 13:51
A+
A-

Siber korsanlar, orjinal sunucudan geliyormuş gibi hazırladıkları sahte e-postalarla kullanıcıların internet hesaplarını ele geçiriyor.
Korsanlar, Türkçe’de yemleme olarak geçen, siber dünyada uzun zamandır kullanılan ve İngilizce password (şifre) ve fishing (balık avlamak) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulan Phishing” tekniğiyle kullanıcının tüm bilgilerine ulaşıyor.

 

Bir çeşit sosyal mühendislik kabul edilen bu tekniği geliştiren siber korsanlar, gerçek sunucu adresine yakın internet adreslerini alarak, kullanıcıların kafasını karıştırmayı da başarıyor. Siber korsanlar, örneğin abcd.com olan bir elektronik posta ya da sosyal paylaşım sitesinin internet adresine benzer posta-abcd.com ya da security-abcd.com gibi alternatif internet adresini satın aldıktan sonra kullancıya e-posta göndererek bilgilerini güncellemesini istiyor.

Hedefte politikacılar da var

Siber korsanlar, sıradan kullanıcıların yanısıra özellikle politikacıları hedef alıyor. Bilişim uzmanları, herhangi bir politikacının resmi e-posta ya da sosyal paylaşım sitesi şifresini çalan bir siber korsanın, o adresten atacağı elektronik posta ile siyasetten ekonomiye kadar birçok alanda sıkıntı yaratabileceği uyarısında bulunuyor.

Kullanıcıların hesaplarını korumak için kendilerine elektronik posta ile gelen ve bilgilerin güncellenmesini isteyen hiçbir linke tıklamaması ve güncelleme için yeni bir internet sayfası üzerinden ilgili siteye ulaşarak site üzerinden yapması öneriliyor.

Bilişim uzmanları ayrıca, harf ve sayılardan oluşan, en az 10 karakter uzunluğunda şifreler kullanılmasını ve bu şifrelerin belirli aralıklarla değiştirilmesini istiyor.

AA