Dolar 47,3323
Euro 53,8589
Altın 6.168,06
BİST 13.943,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Yağmurlu
İstanbul
23°C
Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 30°C

Özgür Özel’in Parti Kurma Stratejisi ve İddialar

Özgür Özel’in Parti Kurma Stratejisi ve İddialar
23/06/2026 14:36
A+
A-

# Özgür Özel’in Parti Kurma Stratejisi ve İddialar

Özgür Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek yeni bir parti kurma sürecini geciktirmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP içinde yaşanan bölünmeler, partiye ve ülke siyasetine zarar veriyor. Parti içindeki çatışmalar, karşılıklı suçlamalarla devam ediyor ve bu durum siyasette belirsizliğe yol açıyor.

CHP İçindeki Bölünme ve Özgür Özel’in Hamleleri

 

CHP’liler arasında Özgür Özel ve ekibinin gelecekte nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Özel’in daha önce Demokratik Sol Parti’ye (DSP) öneride bulunduğu ve DSP Genel Başkanı Önder Akasakal’dan yanıt aldığı biliniyor. Özel, DSP’ye geçiş yaptıklarında kurultayın ne zaman yapılacağını ve yönetimin kendi ekibine devredilip devredilmeyeceğini sormuş, ancak olumlu bir yanıt alamamış.

Yeni Parti Arayışları

 

Sosyal medyada ve bazı haber platformlarında, Özgür Özel’in Adalet Birlik Partisi ve Yenilik Partisi ile görüşmeler yaptığına dair iddialar dolaşıyor. Ancak bu iddialar Özel veya ekibi tarafından henüz doğrulanmadı.

Barış Yarkadaş’ın İddiaları

 

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100’deki programında Özgür Özel’in CHP’den istifa etmeme nedenlerini açıkladı. Yarkadaş’a göre, Özel başlangıçta 100 milletvekiliyle yeni bir parti kurmayı hedefliyordu. Ancak bu hedefin yalnızca yarısına ulaşılabildiği için istifa süreci ertelendi. Şu an itibarıyla 53 veya 54 milletvekili, yeni bir parti kurma ve istifa etme konusunda Özel’e destek veriyor.

Bu gelişmeler, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin habercisi olabilir. Özgür Özel’in ve ekibinin atacağı adımlar, ülke siyasetinde önemli değişikliklere yol açabilir. Özel’in stratejisi ve destekçi sayısındaki artış, bu süreçte kritik rol oynayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Türkgün