Dolar 48,0206
Euro 56,1267
Altın 7.107,39
BİST 14.514,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Paz 30°C
Pts 31°C
Sal 31°C
Çar 30°C

Kuytulcular Skandalı: Yardım Etlerinin Sucuk Yapılarak Satıldığı İddiaları

Kuytulcular Skandalı: Yardım Etlerinin Sucuk Yapılarak Satıldığı İddiaları
20/08/2026 15:14
A+
A-

# Kuytulcular Skandalı: Yardım Etlerinin Sucuk Yapılarak Satıldığı İddiaları

Türkiye’nin Adana ilinde ‘Kuytulcular’ olarak bilinen ve Alparslan Kuytul’un liderliğindeki vakıf, yeni bir skandalla gündeme geldi. Kurban Bayramı vesilesiyle fakirlere dağıtılması planlanan etlerin, ticari amaçla kullanıldığı iddia edildi. Bu etlerin sucuk yapılarak satıldığı ortaya çıktı.

Gözaltılar ve Operasyonlar

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesiyle altı ilde toplam 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “örgüt üyeliği”, “malvarlığı değerlerini aklama”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlarından Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul dahil 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Geçmiş Skandallar Yeniden Gündemde

 

Kuytul’un yöneticiliğini yaptığı vakıf, 2018 ve 2020 yıllarında da benzer skandallarla gündeme gelmişti. O dönem, bir depoda ele geçirilen 38 ton 920 kilo kaynağı belli olmayan etin ticari amaçla saklandığı ortaya çıkmıştı. Etlerin, Kurban Bayramı’nda fakirlere ulaştırılmak üzere toplandığı ancak dağıtılmadığı tespit edilmişti.

Etlerin Ticari Kullanımı

 

Vakfın, 42 bin adet küçükbaş hayvan derisi topladığı, 4,5 ton sığır eti ve 3 ton bağırsak temin ettiği, bu ürünlerin Kayseri’deki bir et işleme tesisine gönderilerek 48 bin adet sucuk ürettiği iddia edildi. Bu etlerin piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olarak hesaplandı.

Kuytul çifti ve diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, soruşturmanın sonuçları merakla bekleniyor. Bu olay, yardım kuruluşlarının güvenilirliği konusunda toplumda ciddi soru işaretlerine neden olmuş durumda.

Kaynak: Türkgün / / İhlas haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.