Dolar 28,9127
Euro 31,7595
Altın 1.901,94
BİST 8.009,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 12°C

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak Gazze’yi görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak Gazze’yi görüştü
29/10/2023 21:13
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yaptıkları telefon görüşmesinde Gazze’deki gelişmeleri ve İsrail-Filistin çatışmalarının bölgeye etkisini ele aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak Gazze’yi görüştü
İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan açıklamaya göre ikili, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik askeri operasyonunu genişletme kararını görüştü.

Gazze’ye acil insani yardım girişinin önemine vurgu yapan iki lider, hayati önem taşıyan gıda, su ve ilaç desteğini sağlamak ve Gazze’deki yabancıların tahliyesini sağlamak için birlikte çalışmak konusunda anlaştılar.

Gerginliğin tüm bölgeye ve Batı Şeria’ya sıçraması konusunda endişelerini dile getiren Macron ve Sunak, birbirini diğer ülke liderleriyle yaptıkları görüşmeler konusunda da bilgilendirdi.

Açıklamada, “Başbakan Sunak ve Cumhurbaşkanı Macron, bölgenin uzun vadeli geleceğini ve özellikle iki devletli çözüm ihtiyacını gündemde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikirdir” ifadesi yer aldı.

Hamas’ın Filistin halkını temsil etmediği de belirtilen açıklamada iki liderin birbiriyle ve bölge liderleriyle temasta olmayı sürdüreceği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Türkgün/AA-Anadolu Ajansı