Dolar 44,8605
Euro 52,8877
Altın 7.005,83
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 19°C

TÜRKMEN LIDERI SALIHI’DEN ANKARA’YA ÇAĞRI

TÜRKMEN LIDERI SALIHI’DEN ANKARA’YA ÇAĞRI
12/06/2014 13:30
A+
A-

Irak Türkmen Cepnesi Başkanı Erşad Salihi, Türkmenler’in bölgede zayıf bırakıldığını açıklayarak Ankara’ya seslendi.

Irak Türkmen Cepnesi Başkanı Erşad Salihi, ordunun birkaç saat içinde Musul’dan çekilmesinin büyük soru işaretleri oluşturduğunu söyledi. Ordunun boşalttığı Türkmen bölgesine Peşmergelerin yerleştiğini söyleyen Salihi, Türkmenler’in zayıf bırakıldığını ifade etti.

Erşad Salihi, Irak’ta yaşananları CNN Türk’te değerlendirdi. Ortadoğu’daki gerginliğin Irak’ta var olan ateşi yükselttiğini söyleyen Salihi, ordunun çekildiği bölgelerde peşmergelerin yerleşmesinin kendileri için büyük soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

“PLANLI VE ANLAŞMALI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Türkmenler’in bulunduğu coğrafyada peşmergelerin giderek güçlendiğini anlatan Salihi, yaşanan işgalin planlı ve anlaşmalı olduğunu savundu. Musul’daki gerginlikte Kuzey Irak yönetimi ile Merkezi Irak yönetiminin payı olduğunu söyleyen Salihi şöyle konuştu:

“Türkmen cografyasına ordunun çekilmesiyle birlikte peşmerge bu bölgelerde kendisini güçlendirmiştir. Bu iş planlı ve anlaşmalı gerçekleşmiştir. Bu işte Kuzey Irak yönetimi ile Merkez yönetiminin bilgileri dahilinde görülmüştür. Ordunun çekilmesiyle peşmergenin hemen yerleşmesi gelecekte hakim olması anlamı taşımaktadır.

ANKARA’YA SESLENDİ

Anlaşma olmasaydı, merkezi hükümet kesinlikle buna izin vermezdi. Öyle görülüyor ki anlaşmışlar. Türkmen bölgeleri için emri vaki yapılmıştır. Bunu Ankara’ya da söylemiştik. Herkesin silahlı bir grubu var. Ne yazık ki Türkmenler bu hususta çok zayf kaldılar, zayıf bırakıldılar. Ankara’nın bu hususun üzerinde ciddi durmalarını istihram ediyorum. ”