Dolar 44,8605
Euro 52,8877
Altın 7.005,83
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Paşinyan ateşkesi neden imzaladığını açıkladı; İç savaş var dedi! Ve istifası istendi…

Paşinyan ateşkesi neden imzaladığını açıkladı; İç savaş var dedi! Ve istifası istendi…
30/11/2020 03:31
A+
A-

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan karşısında uğradıkları hezimete ilişkin bomba itiraflarda bulundu. Paşinyan, “Azerbaycan’la savaşacak gücümüz kalmadığı için anlaşma imzaladım” dedi.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için 27 Eylül’de başlattığı operasyon kapsamında ağır kayıplar veren Ermenistan, ateşkes anlaşmasını imzalamak zorunda kaldı. Anlaşmaya göre; 30 yıldır işgal altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan’ın kontrolüne geçerken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın yaptığı açıklama ülkeyi karıştırdı.

“Asker sıkıntısı yaşadık”
Paşinyan, sosyal medya hesabı üzerinden halka seslendi. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da kazandığı zafere ilişkin itiraflarda bulunan Paşinyan, halkın askere gitmek istemediğini, seferberlik emrine uymadığını bu nedenle asker sıkıntısı yaşandığını vurguladı. Gidenlerin de çatışmaya hazır olmadığını belirtti.

“Savaşacak gücümüz kalmadı”
Paşinyan konuşmasının devamında, “Azerbaycan’la savaşacak gücümüz kalmadığı için anlaşma imzaladım” dedi.

Paşinyan’dan Ermenistan’da iç savaşın yaşandığını açık açık itiraf etti.


Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkedeki karışıklığa ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu. Paşinyan, “Şimdi sorunu birlikte çözmeye odaklanmalıyız, birbirimizle savaşmaya değil” diyerek ülkede iç savaşın yaşandığını açık açık itiraf etti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni esirlerin Azerbaycan’dan dönmesi sürecinin ülke içinde karışıklıklar olmaması halinde daha da hızlanacağını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Facebook’ta yaptığı açıklamada, ülke içinde karışıklıklar olmazsa savaş esirleri ile ilgili sorunun çözümünün daha da hızlanacağını ifade etti.

Şu an en önemli görevlerinin esir ve kayıplarla ilgili sorunun en kısa zamanda çözümü olduğunu vurgulayan Paşinyan, “Şimdi sorunu birlikte çözmeye odaklanmalıyız, birbirimizle savaşmaya değil” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Ermenistan’ın başkenti Erivan’da binlerce kişi Azerbaycan’daki savaş esirlerinin dönmesi talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemin katılımcıları Rusya’nın Erivan Büyükelçiliği’ne savaş esirlerinin geri dönüşü, cenazelerin, kayıp askerlerin aranması ve takasında nüfuzunu gösterme talebinin yer aldığı bir mektup iletti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı hükümetin istifa etmesini istedi!


Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Karabağ’daki yenilginin sorumlusu olarak gördüğü Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan iktidarının istifasını istedi.

Sarkisyan, Rusya’da bulunan Ermeni toplumu temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Ermenistan hükümetine yönelik eleştirilerde bulundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili Azerbaycan ile anlaşma imzalamak zorunda kalması ve Ermenilerin Karabağ’dan çekilmesini “büyük trajedi” olarak nitelendiren Sarkisyan, “Böylesine büyük bir trajedinin meydana geldiği herhangi bir ülkede çözüm vardır. Buna yol açan hükümet gitmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan, ülkedeki durumun seçimlerin yapıldığı iki yıl önceki durumdan çok daha farklı olduğuna dikkat çekerek, geçici ulusal birlik hükümeti kurulması ve erken seçim önerisinde bulundu.

Bütün partilerin üzerinde uzlaşacağı teknokrat bir hükümet kurulmasını teklif eden Sarkisyan, bu hükümetin 6 ay ya da 1 yıl çalışarak ülkeyi erken seçime götürebileceğini belirtti.

“Ülkemizde Anayasa hiç dengeli değil”
Sarkisyan, yeni seçimlere kadar ülkede Anayasa değişikliği için referandum yapılmasını da istedi.

Ermenistan’da Cumhurbaşkanı ya da Başbakan’ın ülke için önemli kararları tek başına almaması gerektiğini savunan Sarkisyan, “Ülkemizde Anayasa hiç dengeli değil. Parlamento, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı arasında denge olmalıdır.” diye konuştu.

Ayrıca Sarkisyan, Cumhurbaşkanının şu anda olduğu gibi parlamento tarafından değil, halk oylaması ile seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Türkgün